arch/ive/ief (2000 - 2005)

Geen schijnhuwelijk: Jessie en Larbi mogen trouwen
by christophe callewaert Friday, Jun. 03, 2005 at 4:32 PM

Goed nieuws voor Jessie en Larbi, twee jonge mensen uit Ronse. De rechter uit Oudenaarde besliste vandaag dat het stadsbestuur van Ronse hen ten onrechte weigerde te huwen. Van een schijnhuwelijk is geen sprake.

“Het is nu officieel, hé. We mogen trouwen.” Jessie slaakt een zucht van verlichting. Na maanden bang afwachten viel gisteren het verdict voor Jessie en Larbi. Het stadsbestuur van Ronse kreeg ongelijk. Het feit dat Larbi geen papieren heeft, is volgens de rechter geen reden om van een schijnhuwelijk te spreken. Ook de andere bezwaren van het stadsbestuur vonden geen genade in de ogen van de rechter. Ook het leeftijdsverschil van 11 jaar is geen bewijs. Jessie: “Dat we al lang samenwonen toont volgens de rechter dat we het menen en hij zei dat we er uitzagen als een normaal verliefd koppeltje.”

Schepen van Burgerlijke Stand Rudy Boudringhien (VLD) liet al weten aan de pers dat hij niet van plan is om in beroep te gaan. Boudringhien ging er nochtans prat op dat hij nog nooit een zaak verloren had. Het zou ook de eerste keer geweest zijn dat de rechter tegen het advies van de procureur des konings van Oudenaarde in ging. Volgens Jessie speelde de media-aandacht zeker in haar voordeel. Na de weigering van het stadsbestuur om hen te huwen trokken de twee met hun verhaal naar de media.

Jessie en Larbi willen nu nog voor de vakantie huwen. “We hebben het al lang genoeg uitgesteld,” zegt Jessie. “Oorspronkelijk wilden we trouwen in november vorig jaar. Dus zullen we nu wel eerst nog zomerkleren moeten kopen.” Boudringhien liet weten dat hij nog best bereid is om het huwelijk te voltrekken, maar dat ziet Jessie niet zitten. “Ik heb het al gevraagd aan een andere schepen.”

Zie ook archief:
# Jong koppel uit Ronse probeert recht op huwen af te dwingen via de rechtbank
# Procureur van Oudenaarde: Elk huwelijk waarbij één partner geen papieren heeft is verdacht
# Misbruik wet op schijnhuwelijken: actie in Oudenaarde