arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush niet welkom in Brussel: wat doet Indymedia?
by Indymedia.be Monday, Feb. 14, 2005 at 3:14 PM

Van 20 tot 22 februari komt de Amerikaanse president Bush naar Belgiƫ. Over het ganse land bereiden mensen zich voor om hem duidelijk te maken dat hij niet welkom is. Verschillende vredesorganisaties plannen acties. Indymedia zal erbij zijn om hun verhaal te vertellen.

Tijdens de Indymedia-dag van 12 februari bereidden we in verschillende workshops de verslaggeving voor.

MEDIACENTRUM
Op 21 tot 22 februari stellen we een alternatief mediacentrum open: mensen kunnen er komen werken (schrijven, monteren, publiceren, ...), we maken er afspraken en houden er (de)briefings, er zijn Indymedia-perskaarten te krijgen, ...

Waar? Haachtsesteenweg 51, 1210 Sint-Joost-ten-Node.

(zondag 20 februari spreken we om 13u af (in Sint-Joost) om het mediacentrum klaar te maken, nadien trekken we samen naar het event van het BRussells Tribunal in de Beursschouwburg. Iedereen welkom!)

REPORTAGES
Op zondag 20 februari werken twee groepen aan een video -en audioreportage. Maandag filmt een groep in Luik, dinsdag gaat een videoploeg op pad in Brussel. Monteren en publiceren is mogelijk in het mediacentrum in Sint-Joost. Wil je meewerken aan een video -of audioreportage? Contacteer Greet Brauwers: gb@getbasic.be.

WEBSITE
Iedereen die dat wil, kan op archive.indymedia.be publiceren. Een edito-team brengt alle artikels, interviews, reportages, foto's, ... over de acties tegen Bush samen op een overzichtelijke pagina. Zin om mee te helpen? Contacteer Bruno De Bondt: bruno@indymedia.be.

MEDIAWATCH
Op woensdag 23 februari organiseren we een mediawatch over het bezoek van Bush. We nemen kranten door, bekijken en beluisteren radio- en tv-journaals om de verslaggeving te analyseren. Dit doen we aan hand van de FAIR-criteria (http://www.fair.org/index.php?page=121). Wil je hieraan meewerken? Contacteer Han Soete: han@indymedia.be.

DISPATCH
Tijdens het bezoek van Bush is er een centraal telefoonnummer, waarop Indymedia 24 op 24 bereikbaar is: +32 (0)479 60 29 48. Het is een persnummer, bedoeld voor live verslaggeving, vragen van de pers, contacten, ... Ook na de acties tegen Bush blijft dit nummer geldig. Je vindt het terug op de nieuwe flyers van Indymedia.

Tijdens de vergadering van afgelopen zaterdag werd ook GetBasic vzw voorgesteld. GetBasic organiseert vormingen rond de media en geeft praktijkgerichte workshops om zelf media te leren maken. GetBasic bouwt ook een landelijk netwerk van lokale correspondenten uit die concrete mediaprojecten uitvoeren. Meer info? Contacteer Paul Vanlerberghe: pvl@getbasic.be of surf naar www.getbasic.be.

Aanwezig: Sven, Wim, Geertrui, Kenneth, Céline, Antonio, Larry, Tanja, Yvette, Marc, Dries, Inge, Jo, Ikuko, Christophe, Jonathan, Christophe, Raf, Greet, Bruno, Mara, Han, Paschyne, Paul

Voor vragen over Indymedia of verdere uitleg over onze verslaggeving: info@indymedia of 02/209 23 70.

“Don't hate the media, be the media”
Indymedia.be