arch/ive/ief (2000 - 2005)

Brugse Lappersfortbos grotendeels gered
by breaking news Thursday, Jan. 06, 2005 at 5:15 PM

Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters (CD&V) neemt 10 van de 18 hectaren van het Lappersfortbos aan de rand van Brugge in beheer. Het gaat om het centrale gedeelte van het bos. De Vlaamse overheid wil het stuk huren van eigenaar Fabricom en toegankelijk maken voor het publiek. (foto bosviooltje)

Brugse Lappersfortbo...
pat2.jpg, image/jpeg, 600x450

In augustus 2001 begonnen de Lappersforters met de boomhutbezetting van het bedreigde Lappersfort in Brugge. Zij protesteerden daarmee tegen de plannen om het bos te ruimen voor een weg en een industriegebied. Ruim een jaar later werden de bezetters hardhandig uit het bos gezet. Maar aan de strijd voor het behoud van het bos kwam daarmee geen einde. Vandaag halen de milieu-activisten een belangrijke slag thuis.

De minister maakt zich sterk dat gebied van 10 hectaren te kunnen uitbreiden met de 5 hectaren in het zuidelijke deel van het Lappersfortbos. Momenteel zijn die ingekleurd als kmo-zone. Peeters heeft wel verkregen dat Fabricom de aankoopoptie, die afliep op 31 december 2004, 2 tot 3 jaar verlengt. Struikelblok is de prijs van dit gedeelte. Er blijft dus heel wat onduidelijkheid. De noordelijke drie hectaren blijven industriegebied, omdat volgens de minister de hoge prijs niet in verhouding is met de natuurwaarde.

Zie archief: Overzicht

meer info
by joeri Friday, Jan. 07, 2005 at 2:09 PM
joeri@indymedia.org

meer info op http://wvl.indymedia.org/news/2005/01/4049.php