arch/ive/ief (2000 - 2005)

|Iranese vluchtelingen| Ze vroegen dialoog, ze kregen repressie.(fotoreportage)
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

Vandaag(13 februari) wouden de Iranese vluchtelingen 1000 ondertekende brieven afgeven aan minister van Binnenlandse Zaken, Dewael. Terwijl deze brieven werden afgegeven, werden 26 mensen opgepakt. Een fotoverslag.

|Iranese vluchteling...
brief1.jpgwkjay3.jpg, image/jpeg, 450x600

Vandaag, 13-02-2004, wouden de Iranese vluchtelingen 1000 ondertekende brieven afgeven aan minister van Binnenlandse Zaken Dewael.

De vluchtelingen hadden daarvoor gebeld naar het kabinet van Binnenlandse Zaken, deze hadden geantwoord dat het geen probleem was.

Een 29-tal personen(Iranese vluchtelingen en Belgische sympathisanten) hebben zich vandaag begeven naar het kabinet van Binnenlandse Zaken, om daar 1000 brieven(gericht aan minister Dewael, ondertekend door Belgen/sympathisanten) af te geven.

Terwijl een paar mensen werden toegelaten om deze brieven af te geven, werd de ondersteuningsgroep(die zich buiten bevond) gearresteerd. Toen de paar mensen(die de 1000 brieven hadden afgegeven) buitenkwamen, kregen zijn van de Federale politie enkele minuten om de pers te woord te staan. Nadien werden zij ook geboeid en meegenomen onder het mom van een administratieve aan houding.

De Iranese activisten en hun sympathisanten werden allemaal geboeid en afgevoerd naar een /het(?) politiekantoor(niet ver van het Centraal station) in Brussel. Daar werd eerst iedereen samengezet in rijen van vijf, enkele agenten( chaos was enorm) beslisten dan dat men twee personen moest ondervragen en zodus deze twee personen kiezen.

Toen werden Belgen en Iranezen twee per twee uit de groep geplukt. Eventjes later kwam een ‘politie’-officier zeggen dat wij(Iranese vluchtelingen en Belgische sympathisanten geen hooligans waren en dat we konden verlost waren van onze boeien.

Ok, dit gebeurde, ondanks dit werden nog steeds mensen afgevoerd, blijkbaar moet de Brusselse politie toch iets(!) doen aan het (door)geven van hun orders.(?)

Toen enkele Iranezen vertaalden wat er gezegd werd door de politie, werd dit op een racistische manier vertaald/besproken door de politie(?).

Toen een Iranees vertaalde wat er gezegd werd door de politie, konden enkele agenten(wegens fouten in de opleiding?) het niet laten om vrij te vertalen voor hun collega’s, wat een vertaling was van een bevel van de politie werd door sommige van hun (stagiairs) vertaald als “drie kilo tomaten, twee kilo appelsienen.”

Ikzelf spreek geen Iranees maar had toch het gevoel dat de Iranezen niet spraken over appelsienen of tomaten, ik had de indruk,dat ze gewoon vertaalden wat de politie gzegd had.(of dit racistisch of niet…???)

Ok… Toen werden we naar een soort van cel gebracht, waar 29 mensen(die opkomen voor een betere wereld) zich bevonden en ook 20 agenten(gaande van stagiaire tot officieren). En toen begon de politie doodleuk met het ondervragen van mensen… Persoonlijk verstond ik het allemaal niet zo goed. Sommige van de Iranese vluchtelingen werden ondervraagd alsof ze terroristen waren terwijl ze ‘ENKEL’ op een trommel kwamen slagen vanwege hun situatie…(?)

Dit terwijl deze mensen gearresteerd werden terwijl er 1000 brieven werden afgegeven aan minister( van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael????!)

De Iranezen werden ondervraagd op een onwettelijke manier, ze werden ondervraagd door agenten die enkel Nederlands of Frans spraken. Hoe kan je nu een vluchteling ondervragen in een taal die hij zelf niet spreekt en daarmee een proces verbaal opzetten????! Sinds wanneer heeft de Federale politie(Rijkswacht) het recht om te oordelen in naam van het Commisariaat voor Vluchtelingen???! Ze vroegen dialoog, ze kregen repressie, zie ook,

http://archive.indymedia.be/news/2004/02/80741.php

Omstreeks 19u53, zoals u op bovenstaande link kan zien, werden nog steeds 12 Iranese vluchtelingen vastgehouden. Is is puur sadisme van de politie(ik weet het niet)? Waarom mensen arresteren die gewoon brieven kwamen afgeven aan de minister van binnenlandse zaken?

De politie verklaarde dat de Wetstraat, het omliggende park en straten, deel uit maken van een neutrale zone… Betekent dit dan dat wanneer iemand s’ nachts wordt overvallen, de politie niet kan ingrijpen omdat dit een neutrale zone is? Wat is een neutrale zone eigenlijk?

Een droom van de kapitalistische varkentjes...?

Of een droom van diegene(Belgisch koninghuis) die wel vinden dat de peter van het kind van Prins Filip een Islamiet kan zijn, terwijl men aan Christenen, die vervolgd worden vanwege hun (Christelijke godsdienstbeleving in Iran vervolgd worden????!!!!

Zoals u hier kan lezen, "Op dit moment (19u) zijn er nog 12 Iranezen in hechtenis op het politiecommissariaat. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft nog geen toestemming gegeven om ze vrij te laten. De Iraanse vluchtelingen wensten de dialoog aan te gaan maar kregen repressie als antwoord." http://archive.indymedia.be/news/2004/02/80741.php


Bezoek en lees ook: http://www.perzisch.tk PS/

Ikzelf heb foto's genomen. Op een bepaald moment kwam een 'officier' naar mij en vroeg me of ik een perskaart had, ik kon daar niet positief op antwoorden en zei dat ik foto's kwam trekken.

Ik kreeg het antwoord "dat wanneer een een één foto van de agenten(herkenbaar) op het Net kwam, ik serieuze PROBLEMEN ZOU KRIJGEN.


Ik hoop bij deze dat de foto's ok zijn, ik zou niet graag hebben dat de Federale politie extra tijd moet besteden aan mij..

brieven, in de "box" rechts vanonder, 1000 brieven,l
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

brieven, in de "...
brieven.jpget55no.jpg, image/jpeg, 600x450

u kan deze vinden op:

http://www.perzisch.tk/

politie wa heeeel vlug ter plaatse
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

politie wa heeeel vl...
politie1.jpgqse3ka.jpg, image/jpeg, 600x450

gearresteerd 1
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

gearresteerd 1...
gearresteerd1.jpgarncbm.jpg, image/jpeg, 600x450

gearresteerd 2
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

gearresteerd 2...
gearrsteerd2.jpgmeanda.jpg, image/jpeg, 600x450

trommelend(in een neutrale zone)
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

trommelend(in een ne...
trommelen1.jpg, image/jpeg, 400x533

trommelend(in een neutrale zone)
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

trommelend(in een ne...
trommel2.jpgkat2zz.jpg, image/jpeg, 600x450

bril voor Dewael
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

bril voor Dewael...
bril1.jpg0ckino.jpg, image/jpeg, 400x533

Wat baten kaas en bril en als Dewael niet ziene wil?!
by Guido Saturday, Feb. 14, 2004 at 1:27 AM

Wat baten kaas en br...
wat_baten.jpgoexihe.jpg, image/jpeg, 450x600

Iranese vluchtelingen| Ze vroegen dialoog, ze kregen repressie.
by marc Saturday, Mar. 13, 2004 at 5:30 PM
marcduyols@yahoo.com none

Het is toch niet verstandig dat illegalen protesteren, zij kunnen hun rechten niet laten gelden, waarom sturen jullie weerloze mensen het strijdtoneel op...

Wij belgen kunnen hierop reageren, maar deze mensen moeten wij beschermen, ook al zijn ze radeloos ... maar de strijd kan je niet overlaten aan weerloze mensen ...