arch/ive/ief (2000 - 2005)

Overview Limburgs Sociaal Forum
by han Soete Monday October 27, 2003 at 12:09 PM
han@indymedia.be

Sinds het wereld sociaal forum in Porto Alegre in 2001 ontstaan er wereldwijd lokalen sociale fora. Het Limburgs sociaal forum was zeker geslaagd, en volgens de organisatoren slechts een aanzet naar meer. Zo'n 350 mensen namen deel aan één van 20 workshops in de namiddag, en nog vele tientallen anderen kwamen om deel te nemen aan de spandoek actie, de slot happening en het wereldfeest.

L I M B U R G S   S O C I A A L   F O R U M :    R E P O R T A G  E S   |    F O T O |

¨Het huidige economische systeem zorgt voor een steeds groeiende kloof tussen arm en rijk, voor conflicten tussen volkeren en voor een onherstelbare afbreuk van ons ecosysteem¨ dat vindt althans een groeiend aantal mensen. Zij zijn ervan overtuigd dat deze wereld niet hun ideale wereld is en dat een andere wereld mogelijk is.
Een nieuwe beweging leeft.   Sinds het wereld sociaal forum in Porto Alegre in 2001 ontstaan er wereldwijd lokalen sociale fora. Het Limburgs sociaal forum was zeker geslaagd, en volgens de organisatoren slechts een aanzet naar meer. Zo'n 350 mensen namen deel aan één van 20 workshops in de namiddag, en nog vele tientallen anderen kwamen om deel te nemen aan de spandoek actie, de slot happening en het wereldfeest.

L I M B U R G S   S O C I A A L   F O R U M :   R E P O R T A G  E S   |    F O T O |


Porto Alegre in Limburg? Marthe Franssen
Het huidige economische systeem zorgt voor een steeds groeiende kloof tussen arm en rijk, voor conflicten tussen volkeren en voor een onherstelbare afbreuk van ons ecosysteem¨ dat vindt althans een groeiend aantal mensen. Zij zijn ervan overtuigd dat deze wereld niet hun ideale wereld is en dat een andere wereld mogelijk is. Een nieuwe beweging leeft.

Theatermakersgroep ´De Queeste´ speelt ´GENUA 01´ op het Limburgs Sociaal Forum Marthe Franssen
Geen fictie maar realiteit...  In de zomer van 2001 bevindt de italiaanse havenstad Genua zich in staat van oorlog. Aan de ene kant de machtige verdedigers van een geglobaliseerde wereld, aan de andere kant diegenen die naar andere vormen van politiek zoeken. Het wordt een bloedig treffen tussen anti/anders-globalisten en de Berlusconi-staat. Dit is het verhaal van het theaterstuk ´GENUA 01´.

Verslag van werkgroep over Ford op Limburgs Sociaal Forum han Soete
De workshop over Ford was één van drukst bijgewoonde werkgroep op het Limburgs sociaal forum. Het hele verhaal van de strijd tegen de sluiting en de 3.000 ontslagen werd er verteld, de syndicale strategie toegelicht. Een zeer boeiende workshop waarvan we u het volledige verslag niet willen onthouden.

Solidair de ring rond Marthe Franssen
De spandoekenactie van het Limburgs Sociaal Forum was voor vele sociale organisaties en individuen een goede gelegenheid om hun visie op de wereld kenbaar te maken. Er werden zaterdag 117 spandoeken de ring van Hasselt rondgedragen door zo´n 400 mensen. Een greep uit de vele slogans en achterliggende gedachten.



L I M B U R G S   S O C I A A L   F O R U M :   R E P O R T A G  E S   |    F O T O |


Zo'n 500 aanwezigen op Limburgs sociaal forum.
by han Soete

Foto reportage van spandoek actie op Limburgs Sociaal Forum
by han Soete

Fotos van het limburgs sociaal forum
by zoom

Meer informatie over het Limburgs Sociaal Forum vind je op www.lsf.be



beautiful !
by lize Monday October 27, 2003 at 09:09 PM

;-)
Een voorproefje voor het Esf ? Dat belooft ! :-)))))

hum
by 'lo Tuesday October 28, 2003 at 08:48 AM

Is het niet regionaal? Lokaal betekent dorp, stad. Regionaal betekent meerdere dorpen en steden.

Proficiat !
by Walter Mondialiste Friday October 31, 2003 at 06:54 PM
walter.mondialiste@mondialisation.be

Jammer dat we zijn niet naar Hasselt gegaan!!!
We hebben geluistert dat het heel plaisant was.
Als je heb document, artikel of zo.. je kan ook in Mondialisation.be te plaatsen.

Je ben goed welkom.
We hebben hetzelfde idéeen om hun visie op de wereld kenbaar te maken.
Sorry voor ons vlaamse taal traductie.
See you,

Walter Mondialiste
http://www.mondialisation.be

Waar was iedereen?!
by Liesbeth Mathijs Wednesday November 05, 2003 at 07:48 PM

Het eerste Limburgs Sociaal Forum was een prachtig initiatief, goed georganiseerd, goed omkaderd, een pluim voor de organisatoren. Maar...300 man, wat stelt dat nu helemaal voor? Ik heb een (boeiende) workshop gevolgd samen met 3 andere geïnteresseerden, en dit was niet de enige workshop die te lijden had onder een gebrek aan belangstelling. De centrale tent lag er het grootste deel van de tijd zielig leeg bij, op een paar verkleumde standhouders na. Hebben de deelnemende organisaties niet doeltreffend gemobiliseerd? Is er te weinig ruchtbaarheid gegeven aan het hele evenement? Als Limburgse heb ik al wel vaker ervaren hoe teleurstellend het resultaat van enthousiast opgezette acties kan zijn. We moeten dus dringend nadenken hoe we de Limburger, en vooral de jongere, uit zijn kot krijgen. Want de "malaise" (lees: gebrek aan vrijwilligers) is in vele organisaties te voelen en dreigt hun werking te compromitteren. Een ander Limburg is mogelijk!:)