arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

De Morgen, democratie en info.
by Guido Wednesday July 16, 2003 at 05:56 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

"Kroonprins Filip was aanwezig op Bilderberg-conferentie" is de titel van een artikel in DM van vandaag. Alweer een mooi voorbeeld van halve info en onwaarheden.

Eerst krijgt men een opsomming van de namen van een aantal deelnemers. Kissinger, koning Carlos, prins Filip, koningin Beatrix, Wolfowitz, Rockefeller, Perle,...
Een 15-tal namen van de 100-150 deelnemers.

Dan lezen we:

"het is niet bekend wat de Bilderbergers dit jaar hebben besproken op hun jaarlijkse topontmoeting van vooral Amerikaanse en Europese financiers, zakenlui, diplomaten en politici."

Een mens kan zich beginnen afvragen of de journalisten bij DM nalatig zijn of gewoon geen zin hebben om eens een poging te doen om wat info te vinden.

Ten tijde van de Bilderbergmeeting dit jaar verschenen er meer artikels in de wereldpers dan de voorbije jaren.


Een overzicht kan je vinden op:

Bilderberg-top in Versailles.
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/63750.php

Bij de foto's die bij het rtikel staan, staat vermeld: "Foto Propagandamatrix.com/RV)

Beide foto's zijn helaas getrokken door mensen van IMC.Paris.


Bilderberg, réunion secrète à Versailles
http://paris.indymedia.org/article.php3?id_article=2950

Foto 1:
http://paris.indymedia.org/article.php3?id_article=2987

Foto 2:
http://paris.indymedia.org/article.php3?id_article=3041

Om te zien hoe de politie probeerde te verhinderen dat er foto's getrokken werden:

http://paris.indymedia.org/IMG/jpg/doc-2307.jpg
http://paris.indymedia.org/IMG/jpg/doc-2323.jpg


Verder staat er in het artikel van DM dat "extreem-links zag in de geheim gehouden vergaderingen een complot tussen de wapenindustrie en conservatieve politici"

Dat veel mensen binnen extreem-rechtse milieus deze groep zien als een Joodse samenzwering laat DM achterwege.

Zelfs in Turkije denken mensen dit:

"Turkey’s Islamist circles have accused the Bilderberg group of being a “Zionist organization” trying to manipulate world affairs, and other international figures have also criticized it for being “sinister” and “conspiratorial.” This year, despite Islamist opposition, Treasury Minister Ali Babcan is said to be among the attendees, together with a handful of state bureaucrats. While the Bilderberg has no members as such and no list of participants is given to the press, other attendees are said to be German Foreign Minister Otto Schilly, European Convention Chairman and former French President Valery Giscard d’Estaing and US Deputy Defense Secretary Paul Wolfowitz, a traditional friend of Turkey whose criticisms of Ankara caused a row earlier this month."
http://www.turkishpress.com/turkishpress/news.asp?ID=10316


En dan wordt de woorden van Rik Coolsaet erbij gehaald. Vorige week heeft die het belang van de Bilderbergconferentie gerelativeerd.

"Ik weet wel dat Willy Claes zwaar overdreven heeft, toen hij beweerde dat de Amerikanen beslist hadden het NAVO-hoofdkwartier uit Belgie weg te trekken."..."Er is geen dergelijke beslissing genomen. Dat was pure verbale druk. Ik weet wel dat Claes eind mei heeft deelgenomen aan de Bilderbergconferentie in Versailles. dat de twee Belgen daar door de Amerikanen in privé-gesprekken onder druk gezet zijn, dat wil ik best geloven. Maar de Bilderbergconferentie, hoe internationaal ook, is niet meer dan een veredelde Lions-club."DM 16-7, p.4

Coolsaet dacht dat er twee Belgen aanwezig waren nl. Willy Claes en Etienne Davignon. Op welke bronnen baseerde hij zich? Er was er nog één, prins Filip.


Foto Filip:
http://archive.indymedia.be/news/2003/07/70373.php

Foto Claes:
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/66542.php


Het leuke is dat Coolsaet zichzelf tegenspreekt. Hij noemt het enerzijds een club van mensen die willen gezien worden en anderszijds zegt hij dat er daar waarschijnlijk druk geweest is op Claes en Davignon.

Op een meeting wordt er druk gezet zodat de genocidewet wordt afgeschaft maar eigenlijk is het enkel een club waar mensen naartoe komen om zichzelf te showen?


Artikels verschenen in de Belgische pers en gedeeltelijk vertaald naar het Engels over toen de Bilderbergers vergaderden in Brussel en er een betoging van de "andersglobalisten" tegen de Unice was.

05Jun00 - Belgian newspapers - more on Bilderberg
http://bilderberg.org/2000.htm#05Jun00

2000 Bilderberg Conference, June 1-3, Brussels, Belgium
http://bilderberg.org/2000.htm


Een artikeltje over de Unice:

Samen tegen de patroons van Unice
http://archive.indymedia.be/news/2000/06/76.php


Twee dagen geleden kon je nog in DM bij buitenlands nieuws berichten vinden van Europese en Amerikaanse denkttanks. Notabene over meetings en rapporten die gehouden werden in mei. http://archive.indymedia.be/news/2003/07/70551.php


De Bilderbergtop werd ook gehouden in mei, zal waarschijnlijk aan de komkommertijd liggen dat men afkomt men oud nieuws.

Och ja, komkommertijd. Er gaan elke dag nog steeds evenveel mensen dood aan honger, ontbreken van geneesmiddelen, ontbreken van water,...

Maar in de vakantie zijn die cijfers niet zo belangrijk, de "WHITE MIDDLE CLASS" is dan op vakantie.