arch/ive/ief (2000 - 2005)

8 november
by Peter van de Ven Sunday, Nov. 06, 2005 at 10:58 AM

Op 8 november vergadert de vakbondsleiding naar aanleiding van het overleg dat ze gehad heeft dit weekend met de regering over het generatiepact. Het onderwerp van de vergadering zal zijn of de vakbonden verder acties zullen ondernemen tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, dan wel zich zullen terugtrekken in werkgroepen om de jongerenwerkloosheid te verminderen. Deze werkgroepen over de jongerenwerkloosheid zouden van start gaan op 14 november.

Ondertussen werd door de voorzitter van de VLD, aangekondigd dat er volgens hen een tweede generatiepact nodig is, ten gunste van middenklas-dertigers.

Sp.a-ministers zijn vastbesloten in de regering te blijven. De regering start een informatiecampagne te gunste van het generatiepact.

De werkgevers zijn opgetogen met en gerustgesteld door de houding van de regering.

Tweeslachtig
by Hilde Mercie Sunday, Nov. 06, 2005 at 2:56 PM

Ik weet niet goed wat ik hier van moet vinden. Het is goed dat er terug onderhandeld wordt maar ik kan moeilijk geloven dat de regering ineens helemaal is bijgedraaid. Dat zou een bocht van 180° zijn. Na die krasse uitspraken van Verhofstadt en Co ? Hmmm !

En zeker als je dan leest dat de werkgevers uitermate positief waren. Dan heb ik toch serieus men twijfels hierover. Een paar woorden en zinnen veranderen of aanpassen dan maar meer zal er toch niet gebeuren. Vakbonden en werkgevers/regering stonden volledig tegen over mekaar en nu zouden ze dan hand in hand gaan lopen ?

Dit klopt niet. Ik hoop dat de vakbond zich niet in de doeken laat doen maar blijft doorgaan tot de cruciale punten zijn aangepakt en veranderd.

hardere actie's
by p Sunday, Nov. 06, 2005 at 3:00 PM

enkel betogen helpt hier blijkbaar niet, 100.000 man op straat en Guytje en co. willen niet toegeven, ze willen nog verder gaan de VLD wil naar het systeem dat ze in de vs hebben geen rechten enkel plichten armoede en kleine lonen de rijke rijker en de armen armer. moeten wij om iets te bereiken dan echt geweld gebruiken?
Gaan we het voorbeeld van P.C uit de jaren 80 moeten volgen?

Leiding in doekskes
by Alain Monday, Nov. 07, 2005 at 12:54 PM

Ondertussen lijkt het er meer en meer op dat de leiding van het ABVV zich in doekskes laat doen door de SP.A.
Niet dat het me echt verrast.