arch/ive/ief (2000 - 2005)

Claude Marinower en Filip Dewinter: demagogie van eenzelfde kaliber
by AEL-BE Tuesday, Nov. 01, 2005 at 6:13 AM

Van politici mag worden verwacht dat zij over een coherente visie beschikken en deze met correcte standpunten verdedigen. Dat de politiek door vele burgers als een hypocriet gedoe wordt bekeken is natuurlijk niet alleen te wijten aan de politiek op zich maar des te meer aan sommige politici. De één zijn dood is de andere zijn brood is een leuze die in het politieke wereld zeker bestaansrecht heeft. Profileringdrang gepaard met leugenachtigheid en een gebrek aan dossierkennis zou vandaag de dag toch niet meer mogen kunnen in de Belgische politiek. Niks van dit alles bij Claude Marinower, ‘vooraanstaand’ joods kamerlid voor de VLD.

Claude Marinower en ...
jews_against_zionism1.jpg, image/jpeg, 400x300

Op het programma ‘de Zevende Dag’ mocht hij zijn visie op de uitspraken van Iraans president Ahmedinejad uiteenzetten. Claude Marinower wist te vertellen dat Iran met haar 79 miljoen inwoners één van de grotere Arabische landen is wat een ernstig gevaar voor Israel betekent. De AEL, en de rest van het land ook trouwens, beseft maar al te goed dat vandaag de dag Arabieren en moslims als het uitschot van de planeet worden beschouwd maar een kamerlid die wil meepraten over wereldpolitiek moet toch wel weten dat Iran geen Arabisch land is. Dat Arabieren en het zionisme niet de beste maatjes zijn staat echter als een paal boven water en we zijn blij dat Marinower dat goed begrijpt. Het staat evenzeer als een paal boven water dat de staat Israel geen lang bestaan is beschoren. Het is een kwestie van tijd voor deze kunstmatige fascistenstaat van de aardbodem zal verdwijnen. Elke Arabier draagt deze hoop met zich mee, wat de Arabische leiders ook mogen verkondigen. Dat het Perzische Iran deze positie verwoord is bewonderenswaardig maar valt te plaatsen in de binnen -en buitenlandse politiek van het land. De Arabische harten zijn immers snel veroverd als het over Palestina gaat. Ayatollah Khomeini viel tijdens zijn bewind meermaals openlijk Israel aan maar dat weerhield hem niet er van in alle stilte een miljoenenhandel met de Israeli’s te drijven. Laat er geen twijfel over bestaan, wat Iran zegt wordt wel degelijk uitgevoerd door het Arabische volk.

Maar terug over Marinower en zijn dossierkennis. Op ‘de Zevende Dag’ speelde hij het klaar om het zionisme en het jodendom hetzelfde te verklaren. Het zal hem niet in dank worden afgenomen door de vele antizionistische joden die hun eeuwenoude religie op eenzelfde hoopje zien gegooid met een kunstmatige fascistische ideologie van amper 100 jaar oud. Wie wat rondgoogled op ‘Jews Against Zionism’ kan zien dat er ook binnen de joodse leer heel wat gelovige joden actief voor het ontmantelen van de Israelische entiteit mobiliseren. Zijn deze antizionisten dan geen joden volgens Marinower?
Het is bovendien niet zo lang geleden, op 10/11/1975 om precies te zijn dat de Verenigde Naties in haar Algemene Vergadering, resolutie 3379 aannam waarin ze stelde dat het Zionisme een vorm van racisme en raciale discriminatie is. Onder Amerikaanse druk werd deze resolutie begin jaren negentig verworpen maar het zet wel aan tot denken, maar blijkbaar niet voor Claude Marinower die zich niet beschaamd voelt de twee toch hetzelfde te verklaren.
Nee, het jodendom is totaal wat anders dan het zionisme en de staat Israel. Wanneer de Perzische Ahmedinejad, het Arabische volk en ook de AEL spreken over het verdwijnen van Israel dan hebben we het wel degelijk over de kunstmatige staatsvorm en niet over de mensen die er wonen. Claude Marinower hoeft dus niet telkens te verwijzen naar de holocaust om de Israelische holocaust op de Arabische Palestijnen goed te praten.

In dezelfde week mocht Claude Marinower opdraven in het Nederlandse tv-programma ‘het Zwarte Schaap’. Centrale gast en zwarte schaap van dienst was Filip Dewinter. Op de vraag waarom joodse Antwerpenaars op het Vlaams Belang stemmen wist Claude Marinower doodleuk te vertellen dat dit kwam door een betoging van de AEL in 2001! Begrijpe wie kan. In hetzelfde programma waarin Claude Marinower Filip Dewinter een demagoog noemt blijkt de man zelf qua demagogie niet voor Dewinter onder te doen. Het VB en Filip Dewinter waren lang voor er sprake was van een AEL begonnen met een succesvol charmeoffensief naar de joodse kiezer toe. En dan nog, stel dat Arabische jongeren en de AEL de joodse gemeenschap de stuipen op het lijf hebben gejaagd, is dat dan voldoende om de joodse kiezer in de armen van de erfgenamen van het nazisme te drijven? Nee meneer Marinower, de enige echte reden opdat mensen op het Vlaams Belang stemmen is omwille van de racistische inborst van de partij. Het zionisme en het fascisme zijn zusterbewegingen die beide het eigen volk als Übermenschen voorop stellen en iedere ander volk als minderwaardig en onmenselijk beschouwen. Het zijn de zionisten in Antwerpen die op het VB stemmen, het zijn de joodse zionisten die collaboreren met Israel en er hun legerdienst gaan vervullen om Palestijnen in nederzettingskampen gevangen te houden.
Het jodendom is in tegenstelling tot wat Marinower beweert niet te herleiden tot één zionistisch geheel. Het jodendom is een rijke en grote religie die op zich voor niets dan godsvrucht, vrede, zingeving en spiritualiteit zorgt. Marinower en het zionisme doen op hun beurt niets anders dan de joodse religie gijzelen en haar als een politiek instrument gebruiken ten dienste van hun fascistoïde denkbeelden. Het zijn Marinower en Co, politici met verantwoordelijkheid, die een gevaar zijn voor de joodse religie en de joodse staatsburgers overal ter wereld in gevaar brengen.


http://www.arabeuropean.org

waarom
by Ander joods geluid Tuesday, Nov. 01, 2005 at 11:06 AM

"Het zijn Marinower en Co, politici met verantwoordelijkheid, die een gevaar zijn voor de joodse religie en de joodse staatsburgers overal ter wereld in gevaar brengen."

En van waar zou dat gevaar dan komen? Tot hiertoe heb ik al gehoord van joodse studenten die laffelijk met messen in de rug gestoken werden in Antwerpen. Waren dat dan VBers?

Daarom
by MM Tuesday, Nov. 01, 2005 at 12:27 PM

Doordat de voorstanders van het Zionisme continu het Jodendom en hun te misprijzen ideologie aan elkaar gelijk stellen. Zo zorgen zij er zelf voor dat de misdaden van de staat Israel en zijn politieke vertegenwoordigers geassocieerd worden met alle Joden. Met als gevolg dat woedeuitbarstingen of 'wraakakties', nav het zoveelste bloedbad van het Israelisch leger, bij SOMMIGEN gericht KUNNEN zijn tegen elke Joodse medeburger die men tegenkomt. Besluit: Joodse medeburgers van Belgie, breek konsekwent met het Zionisme. Durf u uitspreken tegen de misdaden van de staat Israel. Laat u niet associeren met deze apartheidstaat door individuen als Marinower.

dus u keurt het goed?
by Ander joods geluid Thursday, Nov. 03, 2005 at 11:14 AM

Als u schrijft:
"Met als gevolg dat woedeuitbarstingen of 'wraakakties', nav het zoveelste bloedbad van het Israelisch leger, bij SOMMIGEN gericht KUNNEN zijn tegen elke Joodse medeburger die men tegenkomt."
zie daar niet de minste veroordeling in maar een zwijgzame goedkeuring.

Misschien zou men na elke terreuraanslag van moslimextremisten dan op dezelfde manier de andere moslims die zich niet distanciëren van die aanslagen moeten behandelen:
Om uw zin te hernemen
"Zo zorgen zij er zelf voor dat de misdaden van de moslimextremisten en zijn politieke vertegenwoordigers geassocieerd worden met alle moslims."

of ook:
"Zo zorgen zij er zelf voor dat de misdaden van de communistische landen en hun politieke vertegenwoordigers geassocieerd worden met alle communisten."

Zo heeft Hitler voorzeker ook alle Joden willen aanpakken en de Shoah opgezet omdat sommige Joden kapitalisten of communisten waren.

Dat helpt u zeker om uw eigen racisme in de spiegel te kunnen aanschouwen.

Inhoud?
by MM Thursday, Nov. 03, 2005 at 2:39 PM

Beste,
Ik vind het spijtig dat u de discussie onmiddellijk 'verziekt' met mij te beschuldigen van racisme. De bedoeling van mijn bijdrage was om een mogelijk antwoord te geven op uw 'waarom vraag'. Met name waaruit het gevaar van figuren als Marinower en andere Zionisten voor de modale Joodse burger bestaat. Het is dankzij hun associatie tussen Zionisme en Jodendom dat bepaalde anti-semitische tendensen wortel kunnen schieten. Deze zijn weinig onderbouwd in tegenstelling tot het openlijke en heimelijke 'getheoretiseerd' anti-semitisme van neo-Nazistische organisaties en het VB. Het is mijn oprechte overtuiging dat de eersten zullen wegsmelten als sneeuw voor de zon, wanneer er komaf wordt gemaakt met de apartheidstaat Israel en zijn bloedige politiek. Dat ik hiermee fysieke bedrijgingen en aanvallen tegen elke Joodse burger goedkeur is uw conclusie niet de mijne. Ik vind het bovendien ook merkwaardig dat ik geen enkele veroordeling lees van het Zionisme of de staat Israel van uw kant. Ik had wel iets anders verwacht van een 'Ander Joods geluid'.

Eigen land
by Michel Vanderspurt Friday, Nov. 04, 2005 at 4:33 PM

Heel dit artikel komt er op neer dat men de Joden het recht ontzegt om een eigen land te hebben, want men gaat niet tekeer tegen het Israël van premier Sharon alleen maar tegen het zionisme tout court., m.a.w. de Joden zijn het enige volk ter wereld dat geen eigen staat mag hebben. En waarom ? Kan men mij uitleggen waarom eigenlijk ? Men moet hier niet af komen met de drogreden dat Palestina van de Palestijnen was want de Verenigde Staten zijn ook opgericht op een land dat niet van hen was en toch betwist niemand hun bestaan. Het is daarenboven compleet waanzinnig om nu nog over het bestaansrecht van Israël te discussiëren want het bestaat al meer dan vijftig jaar. Een beetje zin voor de realiteit zou heel wat mensen niet misstaan!!