arch/ive/ief (2000 - 2005)

Einde proces in Aachen
by Makhno Wednesday, Aug. 03, 2005 at 1:39 PM

Waarschijnlijk is het proces tegen onze kameraden deze vrijdag al aan de laatste zittingsdag toe. Oproep tot solidariteitsacties en aanwezigheid in Aachen.

Het proces komt ten einde – onze solidariteit nooit

Laatste akt in Aachen waarschijnlijk deze vrijdag – internationale oproep tot solidariteitsacties en aanwezigheid in Aachen bij de uitspraak


Sinds 23 Maart 2005 staan onze kameraden Gabriel, José, Bart en Begoña terecht in Aken, Duitsland. Vanaf het moment van hun arrestatie op 28 juni 2004 was het duidelijk dat zij met een bijzondere hardnekkigheid behandeld zouden worden- gedurende maanden zijn José, Gabriel en Bart in bijna volledige isolatie opgesloten, gedurende maanden zijn zij afgeschilderd als gevaarlijke criminelen, gedurende maanden heeft een gedeelte van de zogenaamde radicale linkse beweging zich stil gehouden. Dit alles is standaardprocedure voor de verdedigers van de bestaande orde, van de normaliteit, van de moraliteit.

Op vrijdag 5 augustus wordt nu naar alle waarschijnlijkheid het oordeel geveld, na een maandenlange schertsvertoning van gerecht en gerechtigheid. Wij geloven niet in de zwendel van dit theaterstuk dat enkel en alleen opgezet wordt om het status quo te vrijwaren en tegelijkertijd een realiteit van keiharde repressie te verbergen.

Een realiteit van isolatie: op de tweede dag van het proces wees José naar de openbare aanklager en schreeuwde: “No mas tortura. Libertad para tod@s.” Later verklaarde hij dat hij genoeg geleden had en het niet meer kon uithouden. Wij allen konden duidelijk zien dat José zich zeer slecht voelde, hij was bleek en volledig afwezig.

De realiteit van zekerheid ten koste van mensen: op 31 maart trok Gabriel zijn kleren uit, verscheurde ze en kwam half naakt de zaal binnen als protest tegen de behandeling die hij net als José moest verdragen, bovenop de maanden van isolatie in de gevangenis: op procesdagen tweemaal volledig naakt omringd door een tiental flikken om een naaktfouille te ondergaan, transport met de ogen en oren volledig afgesloten door gemaskerde speciale eenheden, aan handen en voeten geboeid, etc.

De realiteitsontkenning: van gevangenis en folter will het gerecht niets geweten hebben. Het gaat immers enkel om de veroordeling van „criminele feiten“. De aangeklaagden worden door de pers als terroristen voorgesteld, maar niemand is bereid naar hun voorgeschiedenis te luisteren. Getuigenissen over isolatie in FIES-gevangenissen, over folter in stille kamers en doden achter blinde muren worden afgedaan als “niet relevant” voor de rechtsgang. Zogenaamde specialisten herkauwen psychologiehandboeken en ontkennen de paniekreacties tegenover flikken en gevangenissen van mensen die 20 jaar lang opgesloten en gefolterd werden. Wie niet kruipt en nog over een eigen will beschikt, heeft niet geleden.

De gebeurtenissen kunnen sowieso niet beoordeeld worden zonder hun vlucht uit de gevangenis in rekening te brengen en die vlucht zelf niet zonder hun gevangenisverleden en de dreiging van armoede en onderdrukking…
Maar wie had een andere realiteit verwacht van een democratische rechtbank?
Recht en gerecht hebben met gerechtigheid geen uitstaans. Mochten de rechtslui hun eigen regels en wetten volgen, stond de Spaanse folterstaat nu terrecht. Van een systeem dat onderdrukt en uitbuit, kan men geen gerechtigheid verwachten.

Gabriel, José en Bart hebben de fundamenten van deze maatschappij rechtstreeks aangevallen: eigendom en gevangenis, kapitaal en wet. Hun strijd gaat verder voor het gerecht en in de gevangenis. Door het gevangenissysteem (in het bijzonder de FIES), en de samenleving die het voortbrengt, aan te klagen. Door al degenen aan de kaak te stellen die nog altijd denken dat een bank beroven erger is dan er een te bezitten.

Daarom moeten zij gestraft worden.
En daarom zijn wij solidair met hen.

We staan hier niet om de marionetten van het systeem om genade te smeken. We zijn gewapend met solidariteit en onze ongebroken will voort te strijden.

Act now, wherever you are!

STOP ALLE FOLTER!!
WEG MET DE GEVANGENISMUREN; HIER MET DE VRIJHEID!!
SOLIDARITEIT EN STRIJD!!


Vriend(inn)en en sympathisanten, 2 augustus 2005
(dat het proces vrijdag ten einde zou komen, is pas vandaag bekend geraakt. Het meest recente nieuws op het net: http://www.escapeintorebellion.info)






Geen solidariteit met terroristen!
by Filip Thursday, Aug. 04, 2005 at 10:59 AM

Deze figuren hebben allerlei misdaden gepleegd, banken overvallen en mensen gegijzeld. Ze hebben politieagenten beschoten, poging tot moord dus. En toch doen jullie alsof het onschuldige lammetjes zijn, slachtoffers zelfs! Zijn jullie niet beschaamd? Dit zijn ordinaire criminelen en verdienen niet de minste solidariteit! Ik hoop dat ze tot zware straffen veroordeeld worden.

Linkje Links
by Anarchist Thursday, Aug. 04, 2005 at 1:14 PM

discussie: http://ovl.indymedia.org/news/2005/03/4825.php
In België: http://archive.indymedia.be/news/2005/07/98459.php