arch/ive/ief (2000 - 2005)

Inspecteurs Flightcare houden zich niet aan afspraak met bonden
by christophe callewaert Tuesday, Jul. 26, 2005 at 7:03 PM

De controleurs van de Technische Inspectie en Gezondheidsinspectie die het luchthavenbedrijf Flightcare hebben doorgelicht, hebben hun bevindingen niet meegedeeld aan de vakbonden. De afspraak was dat ze dat om 16u zouden doen. De bonden reageren teleurgesteld.

"De inspecteurs hebben hun inspectie iets vroeger dan voorzien beëindigd en hebben laten weten dat ze al hun bevindingen in een rapport zullen gieten. Dat rapport willen ze in september tijdens de eerstvolgende vergadering van het comité preventie en bescherming van Flightcare komen toelichten," zegt Joris Welters van ACV-Transcom. Volgens Welters is dat tegen de afspraak in. "Om 16u hadden ze ons moeten inlichten in aanwezigheid van de werkgever."

Welters betreurt het dat de inspecteurs zich niet aan de afspraak hielden en heeft het raden naar de motieven. "Wellicht hadden ze ons niet alle details kunnen geven. Een aantal dingen konden ze ook niet ter plaatse onderzoeken.Maar is hun vroege vertrek een middel om onze vragen te ontwijken? Ik weet het niet," aldus Welters. Hij hoopt nu wel dat de bevindingen zo snel mogelijk gemeld worden.