arch/ive/ief (2000 - 2005)

Audio: alternatieve geneeswijzen in de verdrukking
by Redactie Radio Centraal Monday, Jul. 25, 2005 at 9:24 PM

Een nieuw voorstel tot koninklijk besluit kan wel eens zeer nefaste gevolgen hebben voor de alternatieve geneeswijzen. Ogg-file, 13'14"

audio: ogg vorbis at 7.6 mebibytes

Minister Demotte kwam tijdens de zomermaanden met een voorstel op de proppen waardoor artsen in de toekomst moeten kiezen tussen traditionele geneeskunde of alternatieve. Wie voor homeopathie kiest, zal geen "ordinaire" huisarts meer kunnen zijn. Dr. Guy Kokelenberg van SOS homeopathie vraagt zich af wie er baat heeft bij een dergelijke maatregel, de patienten al zeker niet zo zegt hij.

100% akoord
by PolE Wednesday, Jul. 27, 2005 at 8:38 PM

Huisartsen moeten beseffen dat een wetenschappelijke opleiding haaks staat op alle vormen van kwakzalverij!

schandalig voorstel
by dave Friday, Jul. 29, 2005 at 9:20 PM

Aan Poie

Als u opmerking waar is, waarom zouden al die wetenschappelijk opgeleide artsen dan nog homeopathie willen bijstuderen?

Het is niet omdat homeopathie niet begrepen word door de huidige stand van de wetenschap dat ze niet werkt. Ik spreek uit ervaring en u?

ik ga alvast de petitie tekenen

En dan?
by PolE Monday, Aug. 01, 2005 at 12:30 PM

Er zijn ook miljoenen mensen die 'ervaren' hebben dat Lourdes voor hen werkt. En dan?

.
by Ruben Wednesday, Aug. 10, 2005 at 3:13 PM

Och, die homeopaten toch, ik trap er niet meer in. Ze bedriegen dat het geen naam heeft. Vorig jaar beweerden ze dat er definitief bewijs was geleverd voor de werking van homeopathie, met zogezegd 10 europese wetenschappers. Dat werd met veel poeha op het nieuws verkondigd, en de vrt kwam er achteraf van terug. Om de paar jaar strooien ze van die berichten rond. Nu zijn ze bang om uit de boot te vallen omdat er kwaliteitseisen aan de huisarts worden gesteld: 'de huisarts mag enkel nog handelen op wetenschappelijk onderbouwde wijze'.
Door hun actie geven de homeopaten eigenlijk toe dat het zogezegde bewijs een leugen was. En dat zijn dan dezelfde homeopaten als zij die de petitie organiseren. Eerlijk is anders.

Lees dit maar eens: http://www.skepp.be/discussieforum/viewtopic.php?t=1281