arch/ive/ief (2000 - 2005)

Flightcare (ex BGS) in staking voor de heropname van Maria
by ACV & ABVV Thursday, Jul. 14, 2005 at 8:44 PM

Woensdagavond 13 juli 2005 werd Maria Vindevoghel, afgevaardigde van het ACV bij Flightcare ( BGS ), afgedankt wegens “overmacht”. Dat is een illegaal en gratis ontslag. Maria, gewezen ACV-delegee van Sabena, werkt nu als arbeidster in de cleaning van Flightcare.

Na onderhoud met de beheerder van BIAC hebben de vakbondssecretarissen vastgesteld dat haar badge op vraag van de directie van Flightcare werd gedesactiveerd. Dus helemaal geen overmacht.
Voor ons is het duidelijk : de directie wil geen vakbondswerking .

HET GAAT ONS ALLEMAAL AAN

Sinds de opstart in oktober 2002 vechten de vakbondsafgevaardigden in zeer moeilijke omstandigheden voor het respecteren van de loon en -arbeidsvoorwaarden en de toepassing van de wetgeving.

De belangrijkste voorbeelden:
- De hoge werkdruk en de werkomstandigheden vallen de werknemers zeer zwaar. Zullen we dit tot ons pensioen kunnen uithouden?
- De onzekerheid van de 4 tijdelijke arbeidsovereenkomsten en de “annexen” bieden weinig toekomstperspectief.
- De flexibiliteit, de polyvalentie, de onstabiliteit van de uurroosters en de mogelijkheid om 24 uur op voorhand nog de shiften te wijzigen maken een sociaal en familiaal leven ondraaglijk.
- De interimarissen-studenten worden niet correct verloond.

De directie is zelfs niet in staat om in overleg met de vakbonden een arbeidsreglement te onderhandelen. Er worden nu werknemers ontslagen voor het “zogezegd” niet respecteren van de reglementeringen die de directie zelf niet naleeft.

Wanneer de directie er in slaagt om een vakbondsdelegee zomaar te ontslaan, nota bene door Biac te misbruiken: hoe gaan we dan uw rechten nog kunnen verdedigen?

KOM OP VOOR UW RECHTEN EN STEUN DE VAKBONDSACTIES

Jammer dat de passagiers weer eens de dupe moeten zijn van het anti-sociale gedrag van Flightcare.