arch/ive/ief (2000 - 2005)

solidariteitsdemo in Dendermonde op 12 juli 2005
by ondersteuningsgroep Dendermonde 5. Saturday, Jul. 09, 2005 at 4:13 PM



Kom massaal voor de solidariteitsaktie van 12 juli voor Stijn en Koen in Dendermonde

Oproep tot solidariteit met Koen en Stijn
DINSDAG 12 JULI, 9 UUR GERECHTSGEBOUW DENDERMONDE

Op 27 mei werden Koen Van Keer en Stijn De Greve gearresteerd na ruiten te hebben ingegooid van een McDonald’s filiaal en een bontwinkel in Aalst. De aanklacht luidt ‘behoren tot een vereniging met als doel het aanbrengen van vernielingen’ omdat er op de muren een ALF-boodschap is achtergelaten. Ze werden meteen in voorhechtenis genomen. Op 28 juni moesten de 2 opnieuw voor de raadkamer komen waar hun aanhouding verlengd werd. Een 25-tal sympathisanten daagden op om hun solidariteit te betuigen. De politie trad echter gewelddadig en repressief op door peperspray te gebruiken en een 15-tal flikken in burger zetten de achtervolging op de demonstranten in. 17 kameraden werden hierbij aangehouden, 3 onder hen gerechtelijk. Geert Waegemans en Olivier Vanmoen worden beschuldigd van slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Joppe Anthonissen probeert men te pakken op poging tot diefstal van een dienstwapen.
Dat de aanklachten zwaar opgeklopt zijn is overduidelijk, ze passen in de huidige, Europese tendens van criminalisering van buitenparlementaire verzetsgroepen. Hiervoor zijn de machthebbers bereid onzinnige constructies op te zetten, en goochelen via de media daarom met letterwoorden als ALF en ABC, in de hoop op die manier een zoveelste terrorismespook vorm te kunnen geven. De zwaarte van de beschuldigingen dient er alleen toe het spectrum aan onderzoeksmethodes te verruimen, en zo linkse verzetsgroepen in kaart te brengen, te intimideren en te neutraliseren.

Wij, sympathisanten en vrienden van de arrestanten laten ons niet zomaar intimideren! We roepen daarom ook op tot internationale solidariteit met de 5 arrestanten, en MASSAAL naar de volgende zitting op DINSDAG 12 JULI IN DENDERMONDE af te zakken. We beloven de machthebbers alvast er te zijn, als onze kameraden naar de raadkamer of correctionele rechtbank worden gebracht!

VRIJHEID VOOR KOEN EN STIJN!
VRIJHEID VOOR GEERT, OLIVIER EN JOPPE!
VRIJHEID VOOR ALLE POLITIEKE GEVANGENEN!