arch/ive/ief (2000 - 2005)

G8-update: praktische tips
by Mara De Koninck Friday, Jul. 01, 2005 at 3:59 PM

De veiligheidsdiensten op de luchthaven zetten momenteel hun beste beentje voor: wees klaar voor ondervraging. Als je naar Schotland komt voor de G8 voel je je misschien een beetje behandeld als een crimineel als je in een klein kamertje op de luchthaven apart wordt genomen en aan een kruisverhoor wordt onderworpen.

Laat je niet intimideren, je bent niet verplicht je gegevens te geven of je tassen te laten doorzoeken tenzij je gearresteerd wordt. Je kan niet teruggestuurd worden en als je niet meewerkt kunnen ze je maximum 6 uur vasthouden. Kijk uit naar telefoonnummers van Legal Support, zij geven je gratis juridisch advies. Wie protesteert in de voorste linie, bereidt zich best voor op het gebruik van traangas. Het is aangeraden een bandana doordrenkt met citroensap voor je mond en aangezicht te binden en je ogen te beschermen met een masker (een zwembril is hier prima voor geschikt). Geen nood als je dit soort bescherming niet bij hebt, er lopen medische teams mee die hulp bieden waar nodig.


Update
Vanavond arriveren ongeveer 500 activisten in het Waverley Station die zullen verwelkomd worden door de politie. De actievoerders die al in Edinburgh aanwezig zijn, vragen andere activisten om een tegenmacht op te werpen en de honderden protesteerders aan het station af te halen.

oppassen met lenzen! en vliegen
by nada Friday, Jul. 01, 2005 at 7:57 PM

beter bij traangasgebruik (zelf in de verte)
je ooglenzen eruit te nemen...cs en cn gas blijft tussen lens en retina plakken en richt onherstelbare schade aan.

voor de rest gewoon adem inhouden...:)

spray meenemen voor midges: kleine ambetante vliegen die venijnig kunnen steken...geen lol

see you at gleneagles hotel