arch/ive/ief (2000 - 2005)

Adoptie-actie Dag van het Gezin succes!
by Isha Van Alsenoy Monday, Jun. 20, 2005 at 4:42 PM

De actie die de Holebifederatie gisteren heeft georganiseerd op de Dag van het Gezin in Brussel, was een groot succes. De uitgedeelde ballonnen gaven een roze tint aan het gebeuren. De 'open brief' die verspreid is, werd ondertussen ondertekend door meer dan 100 politici en organisaties. Vrijdag wordt hij opgestuurd naar de parlementsleden.

"De voorbijgangers reageerden goed en we hebben de indruk dat de boodschap begrepen is", zegt Isha Van Alsenoy, woordvoerster van de Holebifederatie. Slogans als "voor onze kinderen geen zegeltjes", "mijn ouders zijn lesbisch en ik ben ook normaal", en "Johannes Pauly II", verwezen de actievoerder naar de uitspraken van de Gezinsbond.

De uitspraken van Roger Pauly, voorzitter van de Gezinsbond, waren voor de Belgische holebi's de aanleiding om het adoptiethema nadrukkelijker in de kijker te plaatsen. De Dag van het Gezin wilde 'alle gezinnen in de eretribune' plaatsen, maar de Gezinsbond blijft bij zijn standpunt dat de 'eretribune' voor kinderen met twee mama's of twee papa's niet is weggelegd.

Woensdag organiseert de Commissie Justitie in de Kamer, waar het wetsvoorstel voor de openstelling van adoptie door holebiparen op tafel ligt, een hoorzitting. In de 'open brief' van de Holebifederatie wordt een genuanceerd standpunt verdedigd in het licht van de de maatschappelijke realiteit. De brief kan nog tot en met donderdag ondertekend worden via http://www.holebifederatie.be.