arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie opleidingsproject verpleegkundigen
by maarten brys Thursday, Jun. 16, 2005 at 3:30 PM

verslag van de lbc-actie rond het opleidingsproject voor verpleegkundigen

In 2000 kon LBC de federale regering ervan overtuigen een Project op touw te zetten waarbij personeelsleden uit de Gezondheidssectoren kunnen studeren voor Verpleegkundige MET doorbetaling van hun loon TIJDENS de studies. Hun job werd bovendien vervangen in de instelling zodat hun collega’s niet ‘zouden moeten opdraaien’ voor hun afwezigheid en de dienstverlening er ook niet zou onder lijden.

Nergens ter wereld doet men ons dit na en overal waar het Project bekend raakt prijst men het de hemel in als hét voorbeeld van ‘kansen scheppen tot sociale promotie van werknemers’. Bovendien stellen we vast dat ten gevolge van dit Project het aantal Verpleegkundigen stijgt en de schaarste wordt weggewerkt.

Sinds vorig jaar echter levert de federale regering niet meer de nodige middelen om te doen wat in 2000 werd afgesproken. Het probleem werd dermate erg dat dit ter sprake werd gebracht bij de onderhandelingen van 2005. In het Akkoord 2005 werd daarom ingeschreven ‘... dit initiatief verder te zetten en voor eind april (2005) nieuw leven in te blazen’. Duidelijk genoeg dus : de ministers DEMOTTE en VANDENBOSSCHE wisten wat hen te doen stond !

Er is intussen evenwel NIETS gebeurt, erger nog, we vernemen dat deze week beslist zal worden HELEMAAL NIETS te doen zodat amper een dertigtal kandidaten vanaf september 2005 de studies zullen kunnen beginnen … terwijl er meer dan 300 kandidaten zijn !!

Voor LBC kan dit niet … afspraken zijn er om nageleefd te worden. Het Project 600 ligt ons te nauw aan het hart en is maatschappelijk te belangrijk in het kader van het wegwerken van de schaarste aan Verpleegkundigen !

Daarom voerden vanmorgen goed 150 militanten actie aan het kabinet van minister Demotte. Tegen de afbouw van dit project !

meer info
by Harko Friday, Jun. 17, 2005 at 5:04 PM

Waar vind ik hierover meer info? zowel over de opleiding als over de huidige situatie.
Merci