arch/ive/ief (2000 - 2005)

Recupereert ClearChannel Live 8 en Co?
by bram / kapingamarangi Thursday, Jun. 09, 2005 at 2:22 PM

Zal ClearChannel Live 8 en de Make Poverty History-campagne recupereren? Die vraag brandt op mijn lippen.

Net op het ogenblik dat Bob Geldof zijn wat bleke concerten in enkele hoofdsteden organiseert, spuwt de Belgische tak van ClearChannel een kakafonie aan muziekklanken over de weiden en akkers van Werchter. Ongetwijfeld zullen enkele vetbetaalde sterren over Live 8 en misschien zelfs over de echte vraagstukken die op tafel liggen wat door hun microfoon brabbelen. Dat is goed. Schitterend, zelfs.

Maar ook ClearChannel Belgium zal de kans niet laten liggen om op de kar te springen. De Vertigo-toer van U2 (Bono, ken je hem?) is immers een CCLive-event en de campagne van Geldof en de niet-gouvernementele organisaties (Make Poverty History) steunen is vandaag hip.

Voor je in je revolutionaire pen kruipt, ik weet dat die campagne maar makjes is en de slechte manieren van de Wereldbank, het Internationaal Monetair Fonds en de G8 op korte termijn niet zal veranderen. Maar ik steun die brede oproep wel, net als de inspanningen van G8Alternatives of Dissent.

Ik zie het al voor me. Herman Schueremans (VLD) en Co die zaterdagavond op tv verkondigen hoe erg ze die misère in Afrika wel vinden en waarom ze die actie -whatever it is- op Rock Werchter hebben georganiseerd. Intussen wordt op de achtergrond in kruiwagens de poen naar de ClearChannel-kluizen gebracht.

Soit, CCLive.be werkt ongetwijfeld, in navolging van Tony Blair, aan operatie 'Poets het blazoen wat op en kijk eens wat wij doen voor de arme zwartjes in de wereld'. Bullshit natuurlijk. CCLive wil opnieuw stunten, ervoor zorgen dat Rock Werchter 2006 volloopt en de toeschouwers (die hun favoriete groep nooit kunnen zien zonder langs CC te passeren) wat verder te hersenspoelen.

You've got the picture. Daarom deze vraag. Waarom kan in Brussel geen mini Make Poverty History-namiddag georganiseerd worden? In een of ander park, op de Noord-Zuidas, tussen de Belgacomtorens als het moet of aan het Kanaal. Met daverende, jonge beats en zwoele exotische muziek? En wat lekkers te eten uit de Wereldwinkel? Of een wandeling langs de Belgische, Europese en internationale instellingen in onze hoofdstad?

Amper drie weken hebben we nog. Maar professionele feestenorganisatoren moeten dat toch kunnen. Samen de handen in elkaar slaan en onze eigen betoging tegen voor de uitroeiing van armoede organiseren? En de mensen warm maken voor de namiddag. Of niet?

Ik geraak niet in Schotland omdat ik maandagmorgen opnieuw aan de poort van mijn werkgever moet staan. Velen zitten in die situatie. Maar ik zou wel graag de beleidsmakers uit deze wereld duidelijk willen maken dat ik een andere, betere wereld wil!! Zonder armoede, met eerlijke handel, vrijheid en met inspraak voor alle mensen.

Zijn er plannen om de G8-betogingen naar Brussel, of België te brengen. Of zal ik die dag wat in de tuin werken en later alles vanop Indymedia.be herbeleven?

(je mag commentaar leveren, of beter, je moet)