arch/ive/ief (2000 - 2005)

Enkelen goede redenen om mee te gaan op Vredeskamp van Comac
by Comac (an) Wednesday, Jun. 08, 2005 at 9:58 AM

Op zoek naar een alternatief tegen oorlog en onrecht? Wil je Comac leren kennen en de strijd voor vrede en gelijkheid van volgend schooljaar voorbereiden? En hou je van ambiance en sfeer? Dan is het vredeskamp voor jou 'the place to be'.

Enkelen goede redene...
vk1.jpg, image/jpeg, 480x640

Source: Solidaire(...)


Debatten, feest, ontmoetingen, kanovaren, avonturenspel, workshops, muziek... Het zit er allemaal in. Hoor maar wat enkele deelnemers erover te vertellen hebben.

·Thomas Ricchiuti, Luik:
"Ik kom mee omdat het een vredeskamp is. Want ik ben voor de vrede. Ik vind het leuk andere jongeren te ontmoeten. De uitdagingen van de namiddag spreken mij aan: het commando-parcours bij voorbeeld, het kanovaren En ook de rap. We bereiden een stukje van het programma voor met onze groep. Mijn broer en een vriend van mij gaan al mee en ik ga nog e-mails sturen en op msn mensen aanspreken om mee te komen."

· Els Van Leemput, Hasselt:
"Ik heb mij ingeschreven voor het kamp omdat er bij Comac een goede sfeer is. Het zijn aangename mensen, interessante gesprekken. Ik vind het belangrijk dat we met het kamp laten zien dat we iets tegen de oorlog willen doen. Het leukste lijken mij de activiteiten die de groepssfeer opbouwen, de uitdagingen. Als je zo bezig bent, wordt het contact met de anderen gemakkelijk. Ik moet wel nog een probleempje oplossen, want ik heb één dag piercing-stage tijdens het kamp. Ofwel stage verplaatsen, ofwel één stukje kamp missen."

· Zoë Hufkens, Charleroi:
"Ik kom mee op kamp omdat ik nieuwsgierig ben naar wat de andere groepen van Comac doen. Ik wil ook zien hoe het er in Frankrijk en Nederland aan toegaat. Ik kampeer graag en ik hoop dat we kunnen zonnebaden aan de oever van de Ourthe. Ik wil ook nieuwe dingen leren, bijvoorbeeld een affiche maken in de workshop grafiek. Maar nu eerst nog afzien met wiskunde, want als ik er niet door ben mag ik niet mee."

Een dag op kamp ziet er (voorlopig) als volgt uit:

* 's Voormiddags: rap, breakdance, combo, affiche-atelier, atelier journalistiek, uitwisselingen over scholierenstrijd in Frankrijk en over Venezuela
* 's Namiddags zijn er de groepsuitdagingen: kanorace, commando-parcours, oriëntatietocht. En er zijn de "Hete hangijzers": discussie met de jongeren van je provincie. 'Voor of tegen drugs, voor of tegen legalisering?' en 'In mijn school wil niemand iets veranderen!'
* 's Avonds: muziekquiz, concert, nachtspel, kampvuur en fuif.

Prijs: 55 euro (50 euro bij inschrijving vóór 15 juni). Te storten op rek.nr. 001-0590845-94 met vermelding 'naam + vredeskamp'

Waar: Rue Enbierir, Chanxhe (op 2 km van het station van Rivage)

Meer info en inschrijvingen op http://www.chengetheworld.org of comac@chengetheworld.org. Tel: 02/50.40.142

Ontspannen op het Vredeskamp
by Comac (an) Wednesday, Jun. 08, 2005 at 9:58 AM

Ontspannen op het Vr...
vk2.jpg, image/jpeg, 640x480

Vredeskamp
by Comac (an) Wednesday, Jun. 08, 2005 at 9:58 AM

Vredeskamp...
vk3.jpg, image/jpeg, 640x480

Datum
by Comac (an) Wednesday, Jun. 08, 2005 at 10:02 AM

De datum vergeten te vermelden: Het vredeskamp heeft plaats van vrijdag 1 juli (10u) t.e.m. maandag 4 juli (17u).

Schrijf je in met de inschrijvingsbon