arch/ive/ief (2000 - 2005)

Allen naar Namen
by Raf Verbeke Monday, Jun. 06, 2005 at 10:38 PM

Woensdag om 14 u komt het Waals Parlement bijeen over de ratificatie van de EU-grondwet.

In Frankrijk en in Nederland had een referendum plaats over de Europese grondwet. De grondwet werd verworpen, niettegenstaande de massale steun van regeringen, de meeste partijen, de vakbondsleidingen, niettegenstaande de eenzijdige voorstelling in de media en de doemscenario’s die de voorstanders als ultiem argument gebruikten.

Waar er debat geweest is, waar de bevolking op de hoogte is van de coup op de democratie die men “Europese grondwet” noemt, daar verwerpt men deze sinistere neoliberale bijbel.

In België hebben onze “democratische vertegenwoordigers” echter geoordeeld dat ze de gewone burgers hiermee niet moeten lastig vallen: veel te complex, werk voor specialisten en … misschien draait het wel verkeerd uit??

Een zoveelste aanslag op de democratie dus. In Vlaanderen is er niet één respectabel politicus die de moed had dit te zeggen, waarmee eens te meer vrij spel werd geboden aan het VB.

We verheugen er ons des te meer op dat er in het Waals landsgedeelte toch enkele dissidente stemmen zijn: in Ecolo, in de PS, in het Waalse (en Brusselse) ABVV. Het Comité pour le NON à la constitution européenne roept op om op woensdag 8 juni bijeen te komen voor het Waals Parlement in Namen, om dit NON tot bij de volksvertegenwoordigers te laten doordringen.

Wij roepen iedereen in het bijzonder ook nedeeralndstaligen op om op deze manifestatie ook ons NEE te laten horen en hopen daarmee bij te dragen tot een verzetsfront in Vlaanderen tegen het neoliberaal Europa.

WOENSDAG 8 JUNI 14 u
WAALS PARLEMENT
Place du Grognon
NAMEN


Ex-werknemers Carnoy
Rudy Heyndrix
Raf Verbeke.