arch/ive/ief (2000 - 2005)

DHL / Koerierbedrijf lokt klanten voor Leipzig
by raf Wednesday, Jun. 01, 2005 at 12:45 PM

Kom naar Leipzig. Met die boodschap zijn het koerierbedrijf DHL en de luchthaven van de Duitse stad Leipzig naar de internationale transportbeurs van München getrokken. DHL en de luchthaven slaan de handen in elkaar om bedrijven te lokken die Leipzig als logistieke draaischijf willen gebruiken.

DHL en de Mitteldeutsche Flughafen (Leipzig en Dresden)waren er snel bij in Munchen. Nog voor de officiële opening van Transport Logistic stonden ze dinsdag (31 mei) al de pers te woord, zij het met een boodschap die al enkele dagen oud is. Leipzig en Dresden dienen zich namelijk aan als een non-stop-behandelaar van Europese luchtvracht. Er zal 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 gewerkt worden.

De luchthaven Leipzig/Halle stelt in Munchen haar plan voor om tegen 2008 een belangrijke Europese cargo-draaischijf te worden. In dat plan past het project van het koerierbedrijf DHL dat beslist heeft zijn Europese sorteercentrum van Zaventem naar Leipzig te verhuizen. Er moet daarvoor ook een nieuwe start- en landingsbaan worden aangelegd.

Tegen de werken en de ongebreidelde nachtvluchten vanaf Leipzig was door omwonenden klacht ingediend bij het Duitse gerecht. Maar Deutsche Post World Net, eigenaar van DHL, kreeg op 20 mei in kortgeding groen licht voor de bouw van een Europese hub in Leipzig. DHL wil in Leipzig onbeperkt, dus ook 's nachts, kunnen opereren. Dat is nu ook door de rechtbank erkend.