arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep financiele steun aan twee Nederlandse ex-Ama's
by Astrid Essed Wednesday, May. 11, 2005 at 4:40 AM

Middels deze oproep doe ik in samenwerking met mevrouw Zijlstra, bestuurslid van de Interkerkelijke Werkgroep Drachten een beroep op u tav financiele steun aan twee ex-Ama's, die vanwege de consequenties van het Nederlandse asielbeleid verstoken zijn van verdere financiele en facilitaire opvang

Beste lezers van Indymedia-Belgie,

Ik wil bij dezen graag uw aandacht vragen voor de oproep van mevrouw Zijlstra-de Roos mbt het leveren van een financiele bijdrage voor onderdak en levensonderhoud ten aanzien van twee uit Togo naar Nederland gevluchte jongens.
Zoals u aan onderstaande kunt zien betreft het twee ex-Ama's, die vanwege de "voor hen onveilige situatie in hun herkomstland niet terug kunnen keren, op straat gezet zijn en tot op heden op straat moeten leven.
Ik hoef u er uiteraard niet op attent te maken, dat een en ander zowel in sociaal als humanitair opzicht ten enenmale onacceptabel is.
Dienaangaande zou ik het buitengewoon waarderen, wanneer u een financiele bijdrage ten behoeve van hen zou willen storten op de onderstaande girorekening van de Interkerkelijke Werkgroep AZC-Drachten.
Voor verdere informatie kunt u terecht bij mevrouw Zijlstra-de Roos, bestuurslid van de genoemde Interkerkelijke Werkgroep.
Zie haar telefoonnummer geheel onderaan

Bij voorbaat hartelijk bedankt voor de door u verleende financiele steun

Vriendelijke groeten
Astrid Essed

Bij dezen de oproep van mevrouw Zijlstra


Al jaren worden vluchtelingen voor wie het gevaarlijk is terug te keren naar hun land van herkomst, geholpen met geld voor onderdak en levensonderhoud.

Op dit moment hebben vier ex- AMA's die op straat zijn gezet, hulp gevraagd.
Tot nu toe lukt het om twee van hen( een jongen uit Guinee en een uitTogo) geld voor onderdak en levensonderhoud te geven.
Maar voor de andere twee jongens uit Togo, is "de schatkist" leeg.

Het zijn jongens die vreselijke dingen hebben meegemaakt in hun land van herkomst.
Jongens die bij binnenkomst in Nederland niet dadelijk alle
verschrikkingen ( martelingen) hebben durven vertellen. Later wel, maar toen was het te laat: ze worden ongeloofwaardig genoemd.
Sommigen van hen hebben tot overmaat van ramp, ook nog een tolk gehad die hun taal ( dialect) niet begreep. Hierdoor staan er dingen in hun dossier die niet kloppen waardoor ze uitgeprocedeerd raakten.

Nu moeten ze op straat leven. Tenminste... als ze financieel niet geholpen worden.
Zover hoeft het toch niet te komen?
Wie helpt hen door voor deze jongens een bijdrage te storten op giro 7463945 t.n.v. de Interkerkelijke Werkgroep?

Voor meer informatie:
Siepy Zijlstra- de Roos
telefoon: 06-55 86 30 67