arch/ive/ief (2000 - 2005)

Indymedia België heeft 200 nieuwe steungevers nodig
by indymedia.be Tuesday, May. 03, 2005 at 3:09 PM

De verdere groei van indymedia.be wordt bedreigd door een chronisch gebrek aan middelen.

Indymedia België bestaat binnenkort 5 jaar. Van enkele honderden bezoekers per maand groeide het aantal naar gemiddeld meer dan 3000 verschillende bezoekers (IP-adressen) per dag.
Van een discussie platform voor activisten evolueert indymedia.be steeds meer naar een nieuwsmedium waaraan tientallen vrijwilligers meewerken.

Toch wordt de verdere groei van indymedia.be bedreigd door een chronisch gebrek aan middelen.

Daarom doen we een dringende oproep aan al onze lezers om indymedia.be financieel te steunen. Indymedia.be is volledig afhankelijk van jullie: lezers, kijkers, luisteraars, ... Enkel dankzij de financiële steun van sympathisanten en de vele honderden uren vrijwilligerswerk kan indymedia.be blijven bestaan en groeien.

Je kan ons helpen met een (klein) maandelijks bedrag via een doorlopende opdracht. Maar grotere giften zijn natuurlijk ook welkom! (rekeningnummer van indymedia 068-2227113-20)

Om de overgang naar de nieuwe website en software te realiseren hebben we nood aan 200 nieuwe steungevers. Wacht dus niet langer en word steungever van indymedia.be

Je kan alvast eens op http://indymedia.be/zap/index6.html gaan kijken naar het ontwerp van de nieuwe indymedia.be website.

ik zal de kleuren missen
by HermanL Friday, Jun. 17, 2005 at 10:24 AM

Ik denk dat het niet slecht is om af en toe de website serieus op te frissen. En de voorbeeld-homepage die ik gezien heb, is veelbelovend.
Maar...

Ik zal de kleuren missen: het dynamische rood en groen (toch wel, ja) die ik als vakbondsmilitant graag overal zie, en de combinatie rood-zwart-wit-groen die - soms onbewust - ook doet denken aan de Palestijnse bevrijdingsstrijd. Toevallig misschien, maar leuk voor het imago.

Nu kiezen jullie voor grijs en oranje.
Beide kleuren doen mij spontaan aan Yves Leterme denken. Niet alleen omdat hij een boekje over vergrijzing geschreven heeft (want dat gaat ook over verkleuring, dus dat had een betere inspiratie kunnen zijn), maar omdat hij oranje plastrons draagt en voor de rest zo grijs is als... nu ja, als zijn hele imago.

Oranje was ook de kleur van de Oekraïense "revolutie" die vermoedelijk door de CIA was gefinancierd, en van de protestantse marsjen in Noord-Ierland, maar zover wil ik niet gaan in mijn - humoristisch bedoelde - verdachtmaking van oranje. Ach, met elke kleur zal er wel iets zijn.

Toch denk ik dat kleuren belangrijk zijn voor de herkenbaarheid en het geheugenbeeld (ik bedoel: het beeld waarmee men zich iets blijft herinneren) van een website.