arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dahr Jamail *** LIVE in Mechelen
by Inge Van de Merlen Saturday, Apr. 30, 2005 at 11:19 PM

DAHR JAMAIL *** LIVE IN MECHELEN

MECHELEN

4 mei 2005, 19.00 uur

JEUGDHUIS RZOEZIE en STOP USA

presenteren

DAHR JAMAIL

ONAFHANKELIJK JOURNALIST IN IRAK


De eenzijdige berichtgeving over de gebeurtenissen in Irak werd Dahr Jamail op zekere dag te veel. Hij besloot niet langer passief toe te kijken hoe deze illegale oorlog bij de westerse bevolking dag na dag gepropageerd werd. Zo landde hij op 24 november 2003 voor het eerst op de luchthaven van Bagdad. Sinds die dag heeft hij meer dan 8 maanden, verspreid over 4 verschillende reizen, in het door embargo en oorlog geteisterde land doorgebracht. Hij bezocht Fallujah in april 2004, sprak met familieleden van gevangenen in Abu Ghraib, snoof de sfeer op tijdens de verkiezingen in januari. Hij leefde in Bagdad en reisde door de woestijn om ook met de mensen van het platte land te praten. Zijn ongecensureerde verslaggeving vanuit het midden van de Iraakse samenleving geniet ondertussen een wereldwijde faam. Zijn artikels kan je lezen op zijn weblog www.dahrjamailiraq.com. Sinds zijn laatste bezoek aan Irak reist hij de Verenigde Staten door om de mensen het ware gezicht van de oorlog te tonen. Hierbij maakt hij gebruik van exclusief beeldmateriaal.

Misschien ken je hem reeds van op het internet, en wilde je hem al langer een paar vragen stellen. Die kans krijg je komende week, want Stop USA wist hem te strikken voor een bezoek aan Belgiƫ en op 4 mei aanstaande kan je hem live meemaken in Jeugdhuis Rzoezie te Mechelen. Een niet te missen kans om deze bemerkenswaardige en sympathieke journalist uit Alaska te ontmoeten. Hij zal een presentatie geven aan de hand van exclusief foto- en filmmateriaal en je vervolgens te woord staan voor verdere vragen.

Deze man heeft het uitzonderlijk druk om de leugens van zijn regering te ontbloten en de stem van het Iraakse volk naar ons toe te brengen. Grijp je kans nu hij ons met zijn bezoek vereert!

Locatie:

JH Rzoezie
E. Tinellaan 4
2800 Mechelen

Op de ring tussen de G. De Stassaertstraat en de F. De Merodestraat.
Parking en ingang langs de G. De Stassaertstraat.


Info:

Mohamed El Oualkadi: 015/20 64 83
Inge Van de Merlen: 0477/63 41 25


Exclusief interview met Dahr Jamail