arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waar zat die realiteit ook weer?
by me Monday, Apr. 25, 2005 at 11:37 PM

wie wist er tot op de dag van vandaag dat er ook “belgen” op guantanamo zaten?

http://www.standaard.be/nieuws/buitenland/index.asp?articleID=GJ6ECTAE

en zo zie je maar weer; wie wist er tot op de dag van vandaag dat er ook “belgen” op guantanamo zaten? Wat er daar gevangen werd/wordt gehouden de afgelopen VIER jaar is uiteindelijk niemand belangrijk. Sommige ervan zullen idioten zijn, anderen miserabele fundamentalisten, velen gewone toevallige passanten. Als van Guantanamo één potentiëel werkelijk gevaarlijk individu kunnen benoemen, ben ik de kersverse paus. (hoe zou je zelf zijn als je US was?)

“six degrees of seperation” zal ondertussen bij veiligheidsdiensten ook voldoende bekend zijn om ook op de zevende en achtste graad te gaan uitzoeken. Ik neem het hen niet echt kwalijk, zolang je primaire mensenrechten in acht neemt. Wat ik wel ongepast (om beleefd te blijven) vindt, is dat eerste, tweede en derde graad verwantschappen systematisch niet in acht worden genomen, integendeel. Zullen we beginnen bij de families Bin Laden, Bush, Cheney, ... ?

Denk je dat de officiële belgische pers hier meer van gaat maken dan een spuugje in een glas verlept water? Mogelijk zouden de twee uitverkorenen beschuldigd kunnen worden van deelname aan een “vreemd” leger (zoals duizenden belgen, weet ik)... . Waar zat die realiteit ook weer? Ik ben het even kwijt. Ik weet dat ook jullie er niet van wakker liggen.