arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe Single Malt gebotteld in Zoutleeuw
by Luc Purnelle Thursday, Apr. 21, 2005 at 2:50 PM

Country, folk, blues, americana … Single Malt reserveert de geluidsruimte voor simpele gitaren, een baslijn en wat percussie en vooral voor vier stemmen. Liefst van al waren ze The Band geweest, maar nu zijn het drie simpele jongens en een braaf meisje uit Zoutleeuw, het Memphis aan de Kleine Gete. Ze vergasten je op een akoestische set met nummers die ze zelf graag horen, en hebben er geen enkel probleem mee als je meezingt. Single Malt heeft trouwens een hoger Doel : bijna elke weekendavond live-muziek in de Zoutleeuwse kroegen, naar Iers model. Als hiermee wat verborgen talent uit zijn of haar garage gelokt wordt, en de volgende weken op een podium van bierkratten het volk vermaakt, is Single Malt tevreden.

Nieuwe Single Malt g...
singlemaltposter2_copy.jpg, image/jpeg, 480x360

Single Malt is :

René Dillen is een bluesbeest. Hij speelde en zong bij Faktor 4, Frontpage en de Blues Rats. Sinds 2002 zingt hij de pannen van het dak bij The Friday Night Spankers. Na een tocht door Connemara en het platspelen van de bar op een Zuid-Franse camping, herontdekte hij zijn oude liefde, songs waar melodie en stemmen de bovenhand halen. Hij heeft iets met strings, en of het er nu zes of twaalf zijn, maakt hem niet veel uit.
Luc Purnelle vermaakte lang geleden scouts bij het kampvuur met eigen teksten op meezing-klassiekers. Enkele succesvolle DJ-sets met E&L en drie optredens met vakbondsgroep Green Union later, zit hij eindelijk waar hij wil zitten, live en akoestisch naast Dylan, en dichtbij genoeg om niet altijd een Bob te moeten zoeken.
Ronny Smeesters zat ook al bij Frontpage en vermaakt zich nu elke avond met zingen, gitaar spelen en bassen bij een van de vele groepjes waarin hij actief is, zoals Salt and Sugar, Offroad en een andere groep in wording. Bij Single Malt hanteert hij de bas, en brengt tweede, derde en vierde stemmen bij.
Nele Dillen heeft het in de genen. De jongste van Single Malt is de dochter van de oudste. Van tamboerijn tot drumstel, van triangel tot wasbord, ze verzorgt met verve de percussie en voegt hier en daar dat onmisbaar vleugje mondharmonica toe. Moest er iemand pijn aan zijn vingers krijgen, kan ze ook nog met de gitaar overweg.

On tour

Try out : Zaterdag 21 mei – De Zwam – Halle-Booienhoven – 21.30 uur
Eerste live kroegoptreden : Zondag 5 juni – De Leeuwenaar – Zoutleeuw – 20.30 uur

Zoutleeuwse Zomerzaterdagen
by Huguette Moons Friday, Aug. 05, 2005 at 1:41 PM

Volgende optreden : ZOUTLEEUWSE ZOMERZATERDAGEN vrijdag 5 augustus 2005 om 20u30 op de grote markt van Zoutleeuw, inkom is gratis