arch/ive/ief (2000 - 2005)

Werknemers Globeground vechten voor hun job
by syndicale delegatie Globeground Wednesday, Mar. 30, 2005 at 11:35 AM

Globeground is een handlingmaatschappij die voor luchtvaartmaatschappijen gronddiensten levert zoals de check-in van passagiers. Op Zaventem werken zo’n 160 werknemers. Maar Globeground is een multinational met 20.000 personeelsleden op meer dan 30 luchthavens. De concurrenten zijn Aviapartner en BGS. Mede door hun licentie om ook “airside” op de tarmac diensten aan te bieden proberen ze Globeground uit de plaatselijke markt te concurreren. En weer eens dreigt dit ten koste van de job en het inkomen van heel wat werknemers op de luchthaven te gebeuren.

We hebben daarom een dringende boodschap aan :

  • Het Europese management van Globeground : zorg na de jaren van winst voor de nodige middelen om na verlies van 60 % van de klanten zonder faillissement het bedrijf op sociaal verantwoorde wijze af te bouwen.

  • Lufthansa en Austria : garandeer mee als resterende klanten het behoud van voldoende tewerkstelling.

  • De federale overheid : zorg voor een sluitende regeling zodat de tewerkstelling op de luchthaven terug stabieler wordt waarbij jobs mee overgaan als een luchtvaartmaatschappij verandert van handlingmaatschappij.

  • De collega-werknemers van BGS en Aviapartner : neem geen werk over van ons, Globeground-werknemers, in de komende dagen en weken zonder dat er een akkoord gesloten is over onze jobs : èn behoud van een gedeelte, èn overname van een gedeelte, èn een correct sociaal akkoord voor een gedeelte.

  • De passagiers : excuses voor het eventuele ongemak van onze acties maar onder dreiging van een faillissement kunnen en willen we echt niet zomaar gewoon verder werken.

Prettig Pasen,

De syndicale delegatie van Globeground