arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vakbonden SNBA niet akkoord met ongelijke verdeling bonus
by vakbondsfront SNBA Tuesday, Mar. 29, 2005 at 4:12 PM

Hieronder vindt u de brief die vrijdag 25 maart ll. door de vakbonden verstuurd werd aan de directie van SNBA.

SN Brussels Airlines De heer Rob Kuypers
Executive Chairman
The Corporate Village
Da Vincilaan 9

OPEN BRIEF

Brussel, 24 maart 2005


Geachte heer Kuypers

Wij vernemen dat naar aanleiding van de winst die SNBA gemaakt heeft in 2004 een bonus zal worden uitbetaald aan het personeel. Het kaderpersoneel zal twee weken brutoloon ontvangen. De rest van het personeel slechts 150 € bruto en een cadeaucheque van 35 €.

Volgens ons vormt dit een discriminatie tussen het kaderpersoneel en de andere personeelscategorieën (administratief en technisch personeel, cabinepersoneel en piloten).
Het is trouwens zelfs niet conform het voorstel geformuleerd door de directie tijdens een OR in 2004. Dit voorstel voorzag dat sommige personeelscategorieën 5% en andere 10% zouden ontvangen. Wij hebben toen al duidelijk te kennen gegeven dat wij hiermee niet akkoord konden gaan (zie ons gesprek hierover met de heer Davies). Wij zijn dan ook zeer verwonderd nu te vernemen dat de ongelijke behandeling nog groter wordt! Volgens ons hebben àlle personeelscategorieën meegewerkt aan het succes van SNBA en verdienen zij àllen dezelfde ‘bedanking’ vanwege de directie!

Wij hopen dat jullie met deze argumenten rekening zullen houden en alsnog de beslissing zullen nemen om over te gaan tot een gelijke verdeling van deze bonus.

Hierbij willen we toch meedelen dat wij alleszins zeer verheugd zijn te horen dat SNBA winst maakt. We hopen dat deze winst volledig ten voordele van het personeel zal besteed worden, gezien de onopgeloste dossiers die bij de verschillende personeelscategorieën nog op tafel liggen.
Het zou alleszins een positief signaal zijn en de verstandhouding tussen management en personeel ten goede komen.

In de hoop op een spoedig gevolg aan onze vraag, groeten wij u,

hoogachtend

Nathalie Hiel Anita Van Hoof Frédéric De Clerck
CCOD/ACV BBTK/ABVV ACLVB