arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steunbetuigingen aan Naima en Rik
by Verzameld door GetBasic Sunday, Mar. 27, 2005 at 3:52 AM

Duizend mensen kwamen op paaszaterdag Naima en Rik een hart onder de riem steken. Enkele mensen tikten hun boodschap in.



beste naima en de firma remmery ik wil mijn steun betuigen vind het heel erg wat jullie mee maken veel sterkte

saskia


######



geachte naima en rik ik ben vandaag aanwezig om mijn oprechte steun te betuigen. Ongeacht geloof en huidskleur vind ik dat deze maatschappij zich steeds moet bewust zijn van onroerkraaiers het is moeilijk om zeggen geloof hoop en liefde deze drie moet ons voor eeuwig samen binden,

harry

######



Salaam

Aan Naima en Said, Rik en Rita,

Wij hopen dat deze periode snel voorbij gaat, zodat de rust terug in jullie leven kan keren. Weet dat wij achter u staan.

Hou er de moed in!!!

Martine en Nadira

######



het duurde niet lang om te bedenken dat we tege n zo'n bedreigingen zijn maar het was eerder moeilijk om te bedenken hoe we dit respectvol naar de buitenwereld brengen

we vinden het ook belangrijk dat naima zo lang blijft volhouden zodat iedereen weet dat zo'n dingen niet kunnen

RESPECT aan alle mensen, en vooral aan de mensen die in dezelfde situatie zitten als naima

Merlijn 14, Benjamin 14, Eva 14, Jasper 12, Sven 14, Jona 12


######




Rik, Rita, Naima en Said


Wij blijven jullie steunen.


Vanwege de Collega's

Isabelle, Kelly en Lindsay


######



naima en rik en iedereen van het bedrijf,

ik kom vanuit antwerpen voor de manifestatie, ik ben belgische en leer arabisch, ik vind gastvrijheid belangrijk en op dat vlak kunnen we van de arabische volkeren veel leren,
daarenboven kan ik niet tegen racisme!
groetjes,
lief

######



Als vormingswerker bij school zonder racisme kunnen we mensen als rik en naima als voorbeeld gebruiken van mensen die niet toegeven onder druk van racisme. We hopen dat iedereen steun blijft betuigen en dat die dag voor respect een begin kan zijn voor een lange actie tegen racisme en voor een multiculturele maatschappij

Mohamed Doukkali, School Zonder Racisme


######



respect, samenhorigheid, eenheid en vooral multicultureel vormen de steunpilaren van de groep HYPNOSIS!!

Vandaag brengen ze hier een show om België duidelijk te maken dat een symbiose tussen multiculturele entiteiten (BELGEN,ANGOLEZEN en DENEN) alleen maar oogverblindend mooie momenten van vreugde creëert!

HYPNOSIS beleeft die momenten in dans, maar daarnaast zijn ze ook allen vrienden voor het leven!
Maar 1 van de dansers, Jo Antonio samen met zussen Midia en Djamilia en broer Fabio, hebben een negatieve asielaanvraag gekregen! Ze verblijven reeds 3 en half jaar in “multicultureel” België, ze lopen allen school, spreken, lezen en schrijven vloeiend Nederlands!

Hypnosis hoopt via deze weg te tonen dat zij reeds zijn geacclimatiseerd aan de westerse leefwijzen!!

contactgegevens
Steve Burggraeve

coachhypnosis@hotmail.com

Sharon Lavaert, Jo Antonio, Hannelore Pante, Ilse Leyn, Steve Burggraeve, Kimberly Laheye, Yuri Vandenbogaerde, Troels Graakjer. (Maaike Houthoofd, Andy Vanlerberghe, ...) ouders en supporters.

######




Ik ben hier voor steun aan de mensen te geven die bedreigd worden door de briefschrijvers, mensenhaters en racisten, De onverdraagzaamheid en bedreigingen moeten een halt toegeroepen worden i.p.v. het te populariseren zoals zels Verafstoot deed in zijn Burgermanifest als het over moslims ging. Hij heeft zich daar nooit voor geëxuseerd. Het is toch wel meermaals bewezen dat racisme en haat groeien als men probeert fascisten na te apen.Eenheid tegen racisme en onverdraagzaamheid

Geert uit Borgerhout


######



Ik wil graag iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt om zo'n manifestatie op zo'n korte tijd in elkaar te steken. Mijn dank gaat in de eerste plaats uit naar die tientallen Ledegemnaars die van meet af aan bereid waren om hun schouders en hun handen onder de actie te steken. Ik dank de organisaties voor hun bereidheid om mensen en middelen ter beschikking te stellen om vanuit dat kleine St.-Eloois-Winkel de boodschap te brengen dat Vlaanderen alleen gediend is met RESPECT! voor elkeen die het goed met een ander meent.

Onder de indruk van zoveel goodwill, werkkracht en professionaliteit!!

met RESPECT!

Philippe Mingels,

coördinatie RESPECT!
VZW Provinciaal Integratiecentrum West-Vlaanderen

######



Beste Rik, Naïma, familie en collega's,
Meer dan 10 jaar werk ik voor het integratiecentrum Foyer in Brussel. Het personeelsbestand bestaat daar voor 50% uit Belgen en voor 50% uit allochtonen of mensen van allochtone afkomst. Allen zijn we het over eens dat dit een onschatbare meerwaarde geeft aan ons werk.
Ik ben blij dat ik jullie vandaag persoonlijk heb mogen leren kennen!
Het ga jullie verder goed,
Rita Devriese, Edegem (zonder L...)

######



Vandaag ben ik gekomen
niet alléén voor Naïma en Rik en hun familie en collega's
maar ook voor het “onderwerp” van de dag
RESPECT
Mét Respect maken WIJ onze wereld
Zonder Respect maken WIJ hem kapot
Niet met neerstortende vliegtuigen
niet met Tsunami-rampen
maar met gebrek aan Respect.
Laat ons eindelijk allemaal ook ONZE verantwoordelijkheid opnemen...
Lieven Debrauwer, Sint-Amandsberg

######



Hallo
Weet je... de 'Leeuw van Vlaanderen' komt uit Arabië; onze patat uit Bolivië; mijn thee uit China en mijn rum uit Cuba... Daarom zing ik altijd opnieuw 'iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen' of 'leve de lente weg met de winter'. Voor diegene die eens willen weten wat Facisme betekent verblijf gerust eens in het kamp van Breendonk...
Als syndicalist, vredesactivist en klein ventje van de wereld groet ik jullie en blijf ik me inzetten voor een solidaire wereld!
Peter Degand, Kortrijk

######



Ik wou er vandaag bij zijn omdat ik geloof dat enkel bewustmaking kan leiden tot een verdraagzamere en hoogstaande samenleving. Alles begint bij een onvoorwaardeliijk respect voor de ander en het aanvaarden van de andere in zijn anders-zijn. Eigenlijk willen we allemaal hetzelfde, eten, drinken,een dak boven ons hoofd, en onze kin deren betere kansen geven in het levan dan die wij kregen. En laten we vooral eens meer kijken naar wat ons op elkaar doet gelijken en niet naar wat ons verschillend maakt. Er is heel veel liefde nodig, onvoorwaardelijke liefde in deze en toekomstige wdereld. En onthou goed er bestaat maar 1 ras, nl. het menselijk ras! Ik herinner me nog hoe mijn overgrootmoeder vertelde hoe ze met haar man vluchtte voor 'Den Grooten Oorlog', naar La Rochelle in Frankrijk, en zijn we dan '40-'45 ook al vergeten?Nog een geluk dat er mensen zijn die verder kijken dan uiterlijk, afkomst, cultuur, maar kijken naar de goedheid in de harten van mensen die onze hulp nodig hebben. Laten we er vooral voor mekaar zijn en elkaar liefhebben in al onze verscheidenheid, het kleurt toch ons leven zo mooi!

Benoit Verbrugge, Sint-Andries Brugge.

######



Ik hoop dat door de manifestatie van vandaag, vreemdelingen misschien een gezicht gekregen. Misschien het gezicht van Naïma....... en dat zou al een hele vooruitgang zijn,
Rik Remmery

In het belang van iedereen ... we gaan voor een multiculturele maatschappij die ons allen
by Guy Sunday, Mar. 27, 2005 at 8:06 AM

Op voor een multi culturele maatschappij die ons allen verrrijkt. Mijn steun voor jullie houding, moed en doorzettingsvermogen.
Guy

Woestijnvis steunt Naima en Rik
by Michiel Devlieger (posted by christophe) Monday, Mar. 28, 2005 at 2:15 PM

Sinds kort werken een aantal jonge wolven aan een nieuw programma en zij houden ons wakker. Eén van hen – Jonas Geirnaert – stelde volgende steunbetuiging op.

Rik en Naima,

Met deze steunboodschap willen we jullie een hart onder de riem steken in deze moeilijke periode. We bewonderen de moed waarmee jullie standhouden tegen de laffe dreigementen van een anonieme racist. Een zelfverklaard Vlaams-nationalist die moeite heeft met zijn eigen taal, ten bewijze daarvan de fouten in zijn dreigbrieven. We bewonderen de manier waarop jullie als werkgever en werkneemster met elkaar omgaan. Terwijl steeds meer mensen omwille van hun geloof en hun huidskleur gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt, getuigt jullie werkrelatie van werderzijds vertrouwen en een onwankelbaar geloof in de gelijkheid van mensen. In de eerste plaats hopen wij natuurlijk dat de brievenschrijver zo snel mogelijk wordt opgepakt en voor het gerecht gebracht. We hopen dat de politie alle mogelijke middelen inzet om de dader te vinden. Dan kunnen jullie eindelijk rust vinden en jullie gewone leven weer opnemen. Hou moed en weet dat wij achter jullie staan.

Ondertekend door Wouter Vandenhaute, Bart Depauw, Tom Lenaerts, Stijn Meuris, Jonas Geirnaert en zowat alle andere werknemers van Woestijnvis.