arch/ive/ief (2000 - 2005)

Europese betoging op 19 maart: wat doet Indymedia?
by Indymedia.be Monday, Mar. 14, 2005 at 2:23 PM

Verslag voorbereidingsvergadering

19 maart wordt een mijlpaal in de strijd voor een ander Europa: voor het eerst gaan anders-globalisten en vakbonden samen betogen in Brussel. De jongeren en de vredesbeweging komen hen nog versterken.

Net als het bezoek van Bush (20, 21 en 22 februari), gaat Indymedia dit alles verslaan met artikels, video-, audio- en fotoreportages. Tijdens de Indymedia-vergadering op 12 maart spraken we af wie wat het komende weekend zal doen.

MEDIACENTRUM
Op 18, 19 en 20 maart stellen we een alternatief mediacentrum open: mensen kunnen er komen werken (schrijven, monteren, publiceren, ...), we maken er afspraken en houden er een (de)briefing, er zijn Indymedia-perskaarten te krijgen, ... Het zal een Europees perscentrum zijn, waar ook buitenlandse media-activisten en journalisten terecht kunnen.

Het centrum opent de deuren op vrijdagmiddag 18 maart, om 14u. Vanaf dan kan je er terecht om te werken of voor de laatste nieuwtjes over de betoging de volgende dag. Er is internettoegang en verse koffie.

Alleszins afspraak op zaterdag 19 maart om 11 uur voor de briefing voor de betoging. Op dat moment stellen we reportageploegen samen, geven we de laatste details mee over de betoging, kan je flyers en stickers krijgen, ...

Waar? Haachtsesteenweg 51, 1210 Sint-Joost-ten-Node. Meer info over het perscentrum kan je krijgen bij Paul Vanlerberghe (pvl@getbasic.be).

WEBSITE
Iedereen die dat wil, kan op archive.indymedia.be over de betoging op 19 maart publiceren. Een edito-team brengt alle artikels, interviews, reportages, foto's, ... samen in een overzichtelijke artikel met links naar alle bijdragen. Zin om mee te helpen? Contacteer Bruno De Bondt: bruno@indymedia.be.

PROMOTIE
Tijdens de betoging op 19 maart gaan we Indymedia en GetBasic bekend maken bij de actievoerders. Wil je mee stickers en flyers uitdelen, mensen over Indymedia/GetBasic vertellen, ... Kom dan naar de briefing of spreek af met Najat Amerrous: najat.amerrouss@getbasic.be.

DISPATCH
Op 19 maart is er een centraal telefoonnummer, waarop Indymedia 24 op 24 bereikbaar is: +32 (0)479 60 29 48. Het is een permanent persnummer, bedoeld voor live verslaggeving, vragen van de pers, contacten, ... Ook na de betoging op 19 maart blijft dit nummer geldig. Je vindt het terug op de nieuwe flyers van Indymedia.

Waren aanwezig op de vergadering: David, Christophe, Denise, Bruno, Ikuko, Najat, Mauricio, Han, Michael, Pieter, Inge, Andres.

Voor vragen over Indymedia of verdere uitleg over onze verslaggeving: info@indymedia of 02/209 23 70.

"Don't hate the media, be the media"
indymedia.be

plannetje
by cc Thursday, Mar. 17, 2005 at 3:16 PM

plannetje...
stjosse.jpg, image/jpeg, 648x552

Op bijgevoegd plannetje zie je de Haachtsesteenweg in een paars kringetje. De betoging wordt ontbonden op het kruispunt van de Blvd Jacqmain en de Blvd Baudouin. Vandaar is het een kwartiertje stappen tot in het Independent Media Center.

Welkom in Brussel
by Linkse Rakker Friday, Mar. 18, 2005 at 11:54 PM

Hellow waarde anders-globalisten,

Een klein berichtje om jullie te melden dat ook wij bij politie Brussel Hoofdstad Elsene uitkijken naar de betoging morgen.
We zullen klaarstaan om jullie met open armen te verwelkomen in onze stad. Misschien dat alles goed verloopt, en als dat niet het geval zou zijn, staan we ook klaar...
Als jullie mij passeren, wuif dan eens, eh: ik ben de flik met de witte helm op ;-)

Greetz