arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gerard Mortier en het MAS
by johan Saturday, Feb. 26, 2005 at 2:46 AM

Reactie op de uitspraken van Gerard Mortier over het Museum Aan de Stroom.

Antwerpen verdient niet alléén geen MAS museum, ook de miljardeninvesteringen om de stad op te leuken zijn een beloning voor stemmen op extreemrechts.

Er moest zelfs een barbecue bovenop. Omzichtig omspringen met Antwerpenaars want ze moesten maar eens, door al die miljarden, nog een ietsiepietsie zuriger worden waardoor ze misschien nog massaler, enz. Tegen een kind dat jengelt zeg je op zeker moment tot hier en niet verder, je gaat het niet zitten belonen voor ongewenst gedrag waardoor het onhandelbaarder wordt.

Zo zouden ook alle investeringen in Antwerpen die niet voor de rest van Vlaanderen van belang zijn geschrapt moeten worden. De harde aanpak, eigen blokkers eerst.

Wie ook maar iets geeft om een democratische samenleving en alles wat daar bij komt kijken had uit zelfrespect allang die bokshandschoenen moeten oppakken om er rucksichtlos mee terug te motten.

Dat tweederde van de Antwerpse bevolking in de klappen deelt is hun probleem, ze zijn medeplichtig omdat ze dit zwijgend in hun stad laten gebeuren.

Nu, geen schrik, het zal niet zover komen want het hoogste orgaan van de Vlaamse democratie speelt het zelfs klaar om die voor racisme veroordeelde varkens hun subsidies niet af te nemen.

Het is dan ook logisch dat politici uit dat parlement tekeer gaan tegen iemand als Mortier die zijn mond open doet en dus niet bij voorbaat schaamteloos capituleert voor alles waar het VB voor staat. Heftige maar begrijpbare reacties want hij morrelt in een wonde die ook de Vlaamse leeuw in het tapijt voor het spreekgestoelte tot een racistisch symbool maakt.

Als je kijkt naar wat er in de plaats komt als democratieën verdwijnen, tot wat racisme en fascisme al geleid heeft, wat de methodes zijn, het geweld en het fysiek uitschakelen van anderen, hoe ze bewust steeds dieper infiltreren en verzieken, dan is het toch te onvoorstelbaar voor woorden dat iemand als Gerard Mortier de wind van voren krijgt van politici uit een democratische samenleving ! Ga zo te keer waartegen je moet tekeer gaan, sukkels. Moeten we nu echt bewust steeds sneller afglijden naar gekende verschrikkingen ?

Gerard Mortier: tu quoque
by PVdC Friday, Mar. 18, 2005 at 9:23 PM

Gerard Mortier mag zich inschrijven bij de naieve stemmenleveranciers voor het Vlaams Belang. Ik schat zo'n 15.000 na zijn recente uitspraken over "Antwerpen verdient geen musea".