arch/ive/ief (2000 - 2005)

Witte staking: acties en politieke reacties
by christophe callewaert Thursday, Feb. 24, 2005 at 5:46 PM
christophe@indymedia.be

Korte berichten over de staking in de non-profit

Acties
In Brussel hebben werknemers van het Sint-Jan ziekenhuis even de Kruidtuinlaan bezet. In Hasselt maakten 200 actievoerders met honderd wagens twee rondjes over de Grote Ring. In Veurne blokkeerden zo’n 20 LBC-leden tussen 7 en 8.30 uur de twee belangrijkste toegangswegen tot het Sint-Augustinusziekenhuis. In Lier hebben personeelsleden van het rusthuis Sint-Jozef na een personeelsvergadering even het rondpunt in de buurt bezet. “80 van de 100 personeelsleden waren aanwezig op de vergadering,” zegt LBC-secretaris Dominic Van Oosterwyck. “En ze waren na afloop nogal boos.”
Vrijdag zijn er nog acties in Zuid-West-Vlaanderen en ook in Willebroek. In Brussel zullen de Gezinszorg en de andere Vlaamse sectoren de Vlaamse regering wakker maken met wekkers. De actie begint om 8 uur bij het kabinet van minister van Welzijn Vervotte.

Reacties van de regering
Gisteren zei minister van Werk Freya Van den Bossche dat ze pas wil onderhandelen als de staking voorbij is. Vandaag liet Minister van Sociale Zaken Rudy Demotte weten dat hij niet begrijpt waarom LBC het akkoord wegstemde. “De minister vraagt zich af wat voor vakbondsleider Walter Cornelis is, als hij zo slecht in staat is om een principieel akkoord te verdedigen”, aldus zijn woordvoerder Vanderplaetsen. Ook Demotte wil enkel onderhandelen als de vakbonden de staking stopzetten.

Terzake
by Peter Thursday, Feb. 24, 2005 at 9:21 PM

Terezake bewijst weer van dat goede straffe onderzoeksjournalistiek tvv van zij die de staking willen breken, criminaliseren, staatsbaronnen
Vergeten ze effekes dat 12.5% mensen in de gezondheidsector werken en in aanpaalende diensten
Wel we gaan wij eens hun programma's ondermijnen want als ge eerlijk op stap zou gaan met mensen uit de sector dan vitten we niet over eerder kleine groepjes,...
Kijk zelf en oordeel

o ja, Demotte en Vervotte ge moe nu niet janken alsook http://www.vvi.be we zijn reeds meer dan 1 jaar bezig
Ik bezit 2 plakboeken met tal van krantenartikels
Of hebben jullie allen geheugenverlies... laat jullie dan verzoregn dan nemen we gerust u beleidsverantwoordelijkheden over... of eet meer kiwi!

terzake2
by Dirk Saturday, Feb. 26, 2005 at 9:16 PM
dirkske_vdb@hotmail.com 092205318

Eigentlijk zijn de vragen gesteld in terzake aan Walter Cornelis een voorbeeld van hoe sommigen in hun ivoren toren denken over het werk van arbeiders en kuisvrouwen en andere mensen in een ziekenhuis.Een vetbetaalde ,mediageile journaliste voelt zich blijkbaar verheven boven het vox populi waarvan akte.Doe zo verder en ik hoop dat de dag dat je in je zieken bed ligt,en die dag komt ooit(voor iedereen meestal) je misschien anders zal gaan denken over alle mensen die rondom je klaarstaan om je lijden te verzachten en je verblijf aangenaam te maken en daar is idd ook een boehouder voor nodig.