arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lokale acties tegen Bush: 200 in Leuven en Luik, 700 in Gent
by christophe callewaert Tuesday, Feb. 22, 2005 at 5:37 PM

Vandaag wordt er ook in andere steden betoogd tegen het beleid van Bush. In Gent gingen 700 studenten en scholieren de straat op. In Leuven lokte een protestactie 200 mensen. In Luik betoogden 250 jongeren.

In Gent organiseerde een hele resem studentenorganisaties een sit in en een betoging. De studenten konden daarbij rekenen op de steun van een groot aantal professoren als Jan De Maeseneer (huisartsengeneeskunde) en Gita Deneckere (nieuwste geschiedenis). Enkele professoren boksten speciale lessen in elkaar. Gisteren doceerde Professor Karel Arnaut over West-Afrika. Professor Marleen Temmerman had het over de dreiging die de regering Bush vormt voor de reproductieve geneeskunde. Vandaag was er ondermeer een les over de christelijke retoriek van Bush.

De Bush-tegenstanders uit Leuven konden deze namiddag aan het station terecht voor een protestactie. Tweehonderd manifestanten luisterden er naar de toespraken op de speakers' corner. Muzikant Axl Peleman vertelde er dat hij beschaamd was dat de kranten zo weinig aandacht besteed hebben aan de duizenden mensen die maandag aan de ambassade betoogden.

In Luik betoogden 250 jongeren voor het justitiepaleis.

stop bush!
by Nora Tuesday, Feb. 22, 2005 at 6:46 PM

wie heeft er foto's of filmmateriaal van de acties in Gent en wil mij die doorsturen?
Verder een geslaagde manifestatie, veel dank aan allen die aanwezig waren!