arch/ive/ief (2000 - 2005)

Opnieuw veel volk op derde betoging op rij in Brussel tegen Bush
by christophe callewaert Tuesday, Feb. 22, 2005 at 4:30 PM

BRUSSEL -- Voor de laatste anti-Bushbetoging in Brussel daagden opnieuw veel mensen op. Meer dan duizend betogers staan in de buurt van het Schumanplein in de Europese wijk. Om vijf uur komt Bush daar aan voor een ontmoeting met de regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie.

De betogers wandelden van het Jubelpark tot vlakbij het Schumanplein. Daar worden ze tegengehouden met hekkens. Rond het Justus Lipsiusgebouw en de Berlaymont is een veiligheidszone ingesteld. Er is net als de voorbije dagen meer volk dan verwacht. Deze keer zijn er vooral veel jongeren en studenten. Het ABVV laat zich opmerken met grote rode balonnen. De sfeer is gezellig en de sneeuw maakt voorlopig weinig indruk op de betogers. De betogers maken zoveel kabaal dat Bush hen wel zal horen bij zijn aankomst.

Wie wil kan zich nog altijd reppen naar het Schumanplein. Naar verluidt probeert de politie op verschillende plaatsen in de burt van Schuman toestromende betogers op het verkeerde been te zetten. Daarom stap je best uit in metrostation Merode.