arch/ive/ief (2000 - 2005)

Al 88 sociale bewegingen ondersteunen manifestatie tegen het beleid van de VS
by Bond Beter Leefmilieu Thursday, Feb. 17, 2005 at 4:10 PM

Niet minder dan 88 milieu-, mensenrechten-, noord-zuid-, vredes- en jongerenorganisaties hebben zich aangesloten bij het platform ‘Stop Bush’ dat oproept voor protestmanifestaties op 21 en 22 februari naar aanleiding van het bezoek van de VS-president aan ons land.

In een platformtekst drukken de organisaties hun “ongerustheid uit over de negatieve rol die de Verenigde Staten spelen in de internationale gemeenschap, en dit op heel wat terreinen, waaronder dit van het leefmilieu, de mensenrechten, de vrede en de ontwikkeling.”

Een aantal politieke partijen hebben te kennen gegeven het platform te steunen. Het gaat tot nu toe om Groen!, SP.a, KP, PC, Spirit en PVDA.

De leden van platform stellen tot hun vreugde vast dat ook elders in het land acties zijn gepland en dat de culturele en academische sector zich niet onbetuigd laat, zoals het initiatief van het Brussells Tribunal op zondag 20 februari toont.

Voor maandag 21 februari vanaf 17u30 bent u vriendelijk uitgenodigd om de protestmeeting tegenover de VS-ambassade te volgen. Tussen 18u en 18u30 zullen vier sprekers (twee van elke taalgroep) het woord voeren namens de organisatoren. Op de hoek van de Guimardstraat en de Kunstlaan staan de verantwoordelijken van de pers tot uw beschikking (ter hoogte van de ‘brandweerwagen’ met spandoek). Voor meer info over het verloop van de actie verwijzen we u naar de website www.bushwanted.org.

Dinsdag 22 februari vanaf 15u start een tweede luidruchtige protestwake in de Wetstraat aan de kant van het Jubelpark ter hoogte van het Schumanplein. Omstreeks 17u15 wordt president Bush verwacht voor zijn bezoek aan de instellingen van de Europese Unie.