arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sidney Williams(MPLU), persoonlijke bezittingen worden afgepakt
by ruig patje Thursday, Feb. 17, 2005 at 11:08 AM
info@mplu-support.tk

Gevangenisdirectie dreigt ermee honderden boeken van Sidney Williams te vernietigen.

Sidney Williams, de Coördinator van MPLU Texas, dreigt al zijn godsdienstige en politieke boeken te verliezen. Het is hem toegestaan om slechts 50 van 479 boeken rechtstreeks te behouden.
Zijn persoonlijke boeken werden in beslag genomen toen hij werd overgeplaatst van de gevangenis Clements Unit naar de gevangenis Connolly.
Er is 100 tot 185 dollar nodig om alsnog de boeken te laten zenden naar een supporter, John. Pas dan kunnen de boeken via een Book For Prisoners programma opnieuw naar hem gezonden worden.
Sidney stuurde vorige week reeds 24 boeken naar John. John kan zelf een deel van het nodige geld betalen maar is nog op zoek naar financiële steun. Als John de verzending van de boeken niet betaald zullen de boeken vernietigd worden.

Deze vorm van repressie en censuur kunnen wij niet laten gebeuren.
Geld en postwissels kunnen rechtstreeks naar John gestuurd worden.
John Dolley,
2900 LaFayette Avenue, #2,
Austin, Texas 78722
USA

Geld kan ook gestort worden op rekening van MPLU-support, met vermelding Sidney Williams: 000-3174372-47.
Steunbrieven schrijven naar Sidney:
Sidney R. Williams,
TDCJ CID# 563001,
William Clements Unit,
9601 Spur 591,
Amarillo, Texas 79107

Mission Statement van de Missouri Gevangenen Vakbond:
- De MPLU erkent de intrinsieke waardigheid en de onvervreemdbare rechten van alle leden van de menselijke familie. De erkenning en naleving van genoemde rechten vormt de basisvoorwaarde voor vrijheid voor alle mensen en voor vrede in de wereld.
- De MPLU erkent en gelooft dat alle gevangenen politieke gevangenen zijn en als mens het recht hebben om te worden bevrijd van alle vormen van misbruik, onderdrukking, repressie, racisme, seksisme, uitbuiting en slavenarbeid.
- De MPLU erkent en gelooft dat mensen het recht hebben om hun eigen leven te leiden (meester te zijn van hun eigen leven) en aldus bevrijd moeten worden uit de loonslavernij.
- De MPLU erkent en heeft als basisprincipe de grondbeginselen van vrijheid, gelijkheid en solidariteit, en gelooft dat deze principes versterkt worden door wederzijdse hulp, vrijheid van vereniging en vrije samenwerking.
- De MPLU erkent en ondersteunt nadrukkelijk de afschaffing van alle gevangenissen wereldwijd, de afschaffing van de doodstraf en het einde van het kapitalistisch systeem met haar pseudo-democratie.

overdrive
by Marc Vercoutere Thursday, Feb. 17, 2005 at 11:55 AM
mvercoutere@hotmail.com

Niet wat overdreven? Een internationale geldinzamelcampagne voor 185 dollar?
Indien het enkel de bedoeling is die vakbond te sponseren, kunnen ze dat ook gewoon vragen.

niet de bedoeling nee
by ruig patje Thursday, Feb. 17, 2005 at 12:06 PM

Het is niet de bedoeling geld voor de werking van de vakbond te verzamelen.
De supporters steunen gevangenen en zitten persoonlijk ook nog eens vaak krap bij kas.
Er gebeuren meer acties ter ondersteuning van gevangenen waardoor supporters niet altijd genoeg geld hebben om elke financiële steun zelf te betalen.
Af en toe, niet altijd wordt aan anderen gevraagd om een bijdrage te doen.
Naast financiële steun staan supporters ook zelf in voor postzegels, copies, publiceren nieuwsbrieven,...
Vanuit België wordt er maandelijks een kleine som geld gestuurd naar leden van het MPLU en andere gevangenen door individuen.
Elke (kleine) financiêle steun van anderen voor een welbepaalde solidariteitsactie is dan ook altijd welkom.

De vakbond steunen kan via de aankoop van de nieuwsbrief of via:
Anthony Rayson
South Chicago ABC Zine Distro, P.O. Box 721, Homewood, IL 60430, USA

naief?
by Fons Thursday, Feb. 17, 2005 at 1:32 PM

Enkele grote bedenkingen bij jullie basispunten.

- De MPLU erkent de intrinsieke waardigheid en de onvervreemdbare rechten van alle leden van de menselijke familie. De erkenning en naleving van genoemde rechten vormt de basisvoorwaarde voor vrijheid voor alle mensen en voor vrede in de wereld.

Wat zijn die onvervreemdbare rechten dan? En welke intrinsieke waardigheid? Dus jullie gaan ervan uit dat de mens in zijn basis goed ? En wat als die erkenning en naleving van genoemde rechten niet worden volbracht ( bijvoorbeeld door een moordenaar, verkrachter, man die vrouw fysiek mishandeld)


- De MPLU erkent en gelooft dat alle gevangenen politieke gevangenen zijn en als mens het recht hebben om te worden bevrijd van alle vormen van misbruik, onderdrukking, repressie, racisme, seksisme, uitbuiting en slavenarbeid.

En wat als de gevangene zelf misbruikt, onderdrukt, repressie uitvoerde, racist is, vrouwen degradeerd tot beesten, uitbuit, en aan mensenhandel doet?? Want dat is iets dat de mens doet in eender welk systeem, in het kapitalisme, communisme, autarkisch systeem, kleine leefgemeenschappen, communes. Je verandert geen mens door een systeem te veranderen, de mens blijft een mens en zal het systeem manipuleren.

- De MPLU erkent en gelooft dat mensen het recht hebben om hun eigen leven te leiden (meester te zijn van hun eigen leven) en aldus bevrijd moeten worden uit de loonslavernij.

De meeste mensen kunnen niet hun eigen leven leiden, dat is een intrinsieke waarde die in de mens ingebakken zit. Enkele individuen kunnen mischien perfect die illusie opbouwen en zelfs bewerkstelligen, maar de grote massa heeft nood aan begeleiding en een voorbeeld. De mens is een kuddebeest.

Iets vergeten
by fons Thursday, Feb. 17, 2005 at 1:39 PM

Nog even een voetnoot

Alle gevangenen zijn politieke gevangenen. Dus jullie schakelen elke politieke gevangene gelijk aan een verkrachter, een fraudeur, een moordenaar, een maffiabaas. Dat is mooi. Dus mensen die moorden zijn hetzelfde als politieke gevangen. Keuren jullie moord dan goed? Mogen mensen mensen in een dronken bui dood rijden? Ik snap wel dat jullie tegen de uitbuiting zijn van gevangenen, ik ben niet dom, maar jullie formuleringen zijn zo ongelooflijk naief en zorgen ervoor dat jullie wel een puberaal leesblaadje lijken. Ik snap de idee, maar werk je idee dan uit. En ik begrijp niet dat inderdaad voor zo een belachelijk klein bedrag mensen in België aangsproken moeten worden. Zoek jezelf een mecenas in Texas, alsjeblieft.

even nadenken
by Tinne Thursday, Feb. 17, 2005 at 6:04 PM
tinneke.marynissen@skynet.be

Misschien niet slecht om even na te denken over hoe het komt dat mensen afwijkend gedrag gaan vertonen, hier lijkt de kuddegedrag-theorie trouwens al te falen... En is het niet een beetje naïef iedereen die een misdrijf pleegt daar zelf de schuld van te geven. Makkelijk is het in ieder geval wel, laten we vooral niet op zoek gaan naar alternatieve manieren voor het omgaan met "overtreders", uit de samenleving plukken en rechten afnemen, denk je nu echt dat dat de manier is?

Wat is er trouwens in godsnaam mis met iemand die steun zoekt voor om het even wat in het buitenland, hebben jullie ook tegen de geld-ronselaars voor de tsunami gezegddat ze maar een mecenas moesten zoeken in het Ouid-Oost Azië?

naïef??
by johanna Thursday, Feb. 17, 2005 at 6:06 PM
pmar1109@freebel.net

185 dollar, een belachelijk klein bedrag?? Zitten hier alleen maar mensen op Indymedia voor wie 185 dollar een belachelijk klein bedrag is. Je mag het op mijn rekeningnummer storten als het niets voorstelt.
Dat terzijde.
"De mens is een kuddedier." Behalve jijzelf zeker.
En over naïef gesproken. Zoek eens informatie op over gevangenissen en waar ze meestal voor dienen. Het percentage moordenaars en verkrachters is belachelijk klein. De meeste mensen die in ons kapitalistisch systeem in de gevangenis zitten, zitten daar wegens misdaden tegen het kapitalisme. Gevangenissen goedpraten op basis van die enkele mensen tegen wie wij zogenaamd beschermd moeten worden is precies wat de machthebbers graag willen.
En ik heb er persoonlijk als vrouw een hekel aan als de arme mishandelde vrouwen plotseling gebruikt worden om een argument kracht bij te zetten, terwijl ze over het algemeen niet aan het woord komen.