arch/ive/ief (2000 - 2005)

ACOD:JA a/h IPA-CGSP:OUI à l'AIP
by een ACOD-delegee Monday, Feb. 14, 2005 at 4:02 PM

Heeft de regering de ACOD omgekocht voor steun aan het IPA? Est-ce que le gouvernement a acheté le soutien de la CGSP en faveur de l'AIP?

De ACOD heeft VOOR het interprofessioneel akkoord (IPA) gestemd, alhoewel ze als overheidscentrale nagenoeg niet bij het IPA betrokken is noch bij de sectorale onderhandelingen die erop volgen.
Heeft de regering de steun van het ACOD afgekocht voor een ja-stem ten gunste van het IPA door de syndicale premies toch in één keer te betalen? Hebben we zonder het te weten betoogd ter ondersteuning van het IPA toen we op 2 februari met 3.000 syndicalisten op straat stonden met de eis om onze syndicale premies van 2003 en 2004 in één keer te betalen in 2005 en niet in 2 keer zoals de regering beslist had?

La CGSP a voté EN FAVEUR de l'Accord Interprofessionel (AIP) bien qu'elle n' y est pas concernée ni aux négociations sectorielles qui suivront.

Est-ce que le gouvernement a acheté le soutien de la CGSP pour un oui à l'AIP avec la promesse de paier les primes syndicales 2003 et 2004 en une fois et pas en deux années? Avons-nous manifesté à notre insu en faveur de l'AIP quand nous étions dans la rue le 2 février avec 3.000 mille syndicalistes des Services Publics?