arch/ive/ief (2000 - 2005)

Discriminatie in Gent: D&A klaagt onwil Gentse Politie aan
by Abderrazak El-Omari, Divers & Actief Thursday, Feb. 10, 2005 at 11:21 AM

In de kranten De Morgen, Het Laatste Nieuws en De Gentenaar (= Het Nieuwsblad - editie Gent en rand) van 09/02 klaagt D&A de onwil van de Gentse politie aan om een duidelijke inbreuk op de antidiscriminatie- en antiracismewetgeving te verbaliseren.

Discriminatie in Gen...
foto_1.jpgepbfmw.jpg, image/jpeg, 600x450

In de Brugse Poort (Noordstraat 18, 9000 Gent) hangt een huuraffiche voor een appartement waarin duidelijk de volgende voorwaarden vermeld staan : "Belgische identiteitskaart" en "Bewijs sinds 1 jaar werk bij Belgische onderneming". Wij hebben dit aan het Meldpunt Discriminatie van de Gentse Stedelijke Integratiedienst doorgegeven, dat op haar beurt aan de politie heeft gevraagd om een proces-verbaal op te stellen van het misdrijf. De politie weigerde echter om op vraag van het SID een vaststelling te doen.

Volgens de politie moet eerst een individuele klacht worden neergelegd, en dit terwijl de klacht reeds is gebeurd bij het Meldpunt Discriminatie, dat juist daarvoor is opgericht! Hoeveel drempels wil men nog creëren? Nu de bewijzen van de discriminatie zo duidelijk zijn moet er juist snel en hard opgetreden worden, om te tonen dat onze rechtsstaat dergelijke vorm van openlijke discriminatie niet tolereert!

Gent, gezelligste stad van Vlaanderen voor elkeen!

Omwille van deze manifeste onwil van de politie zijn we in actie geschoten. En we gaan het hier niet bij laten!

Wij roepen alle verenigingen en mensen uit het Genste én daarbuiten op om de krachten te bundelen om zich te verzetten tegen elke vorm van discriminatie, én tegen de onwil van de politie om tegen duidelijke vormen van discriminatie op te treden. De antidiscriminatiewet mag geen papieren
wet zijn!

Foto 2
by D&A Thursday, Feb. 10, 2005 at 12:21 PM

Foto 2...
foto_2.jpg0arkcq.jpg, image/jpeg, 600x450

Foto 3
by D&A Thursday, Feb. 10, 2005 at 12:21 PM

Foto 3...
foto_3.jpgais3ir.jpg, image/jpeg, 600x450

antwoord op artikel
by Rafiek Madani Thursday, Mar. 03, 2005 at 3:34 PM

men zegt dat journalisten de agenten zijn van de democratie, ik vind persoonlijk dat de anti racismewetgeving juist de mensen aanmoedigen om racist te zijn en meer subtieler te zijn omtrent de wetgeving. Zij kunnen later beroep doen op het volgende "bewijs van belgische identiteitskaart" dat de persoon legaal in het rijk is. de bewijslast is moeilijk, er is nood aan een duidelijke wetgeving zonder veel omwegen. De wetgever heeft nog geen duidelijk standpunt genomen betreffende de vrijheid van religie (uitoefenen daarvan).