arch/ive/ief (2000 - 2005)

Eén: + 10 minuten verkoudheden, 40 seconden sociaal nieuws.
by han Soete Wednesday, Feb. 02, 2005 at 8:47 PM

Hopelijk is het leiderschap van één niet zo groot als ze op de VRT zouden wensen, anders zouden er ons barre tijden te wachten in de Vlaamsche media.

De paus heeft een verkoudheid. Live verslag van een journalist in Rome
die er 'live' het persbericht van het Vaticaan toelicht dat een halve dag eerder werd wereldkundig gemaakt. (+/- 10 minuten).

40 seconden (waarvan 30 archiefbeeld) over een staking bij één van de grootste bedrijven in Vlaanderen. Geen reporter ter plaatse, geen gast in de studio, ...
Geen woord over de discussie over het Sociaal akkoord, nochtans weet de krant le Soir te melden dan het ernaar uitziet dat het ABVV dit ontwerp zal verwerpen.
http://www.lesoir.be/rubriques/belg/page_5168_297862.shtml

Eén.

sociaal nieuws dan maar
by bert Wednesday, Feb. 02, 2005 at 9:31 PM

de staking waarvan sprake: bij van hool in lier. een spontane staking dan nog wel van honderden arbeiders die door de vakbonden onmiddellijk erkend werd waarna heel de fabriek plat ging.
om de arbeiders nog wat te jennen had de directie 'smorgens een pamflet laten delen waarin ze hen waarschuwden dat degenen die staken geen loon ontvangen, en degenen die willen werken, maar niet op het fabriek geraken, ook niet. bij deze poging om werkwilligen tegen stakers op te zetten na de staking van vorige vrijdag, legden de arbeiders opnieuw het werk neer. het getuigt van de wereldvreemde houding van de directie. er waren namelijk geen werkwilligen vorige vrijdag (op een te verwaarlozen minderheid van enkele tientallen van de meer dan 4000 arbeiders na).
de staking van vrijdag en de inzet van het conflict werd trouwens mooi beschreven op deze website: http://archive.indymedia.be/news/2005/01/92484.php