arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vaartdijk,Lapperfort,Moenaert, een verhaal en een nieuwe partij
by het_bosviooltje Friday, Jan. 28, 2005 at 9:05 PM
de_lege_zetels@yahoo.ie burgemeester Lappersfortbos

Naar aanleiding van een interne nota van "De Lijn" en "Bombardier" t.a.v burgemeester en schepenen

Vaartdijk,Lapperfort...
weide.jpg, image/jpeg, 600x450

De Kogel is door de kerk


Een structurele onthouding; tot daar het lef van Groen! Brugge.
De dame op de tweede plaats Groen! bij de laatste verkiezingen lukt het haar hiel op het Lappersfortbos en z'n ex-bezetters te zetten.
Het bosviooltje gaf jullie reeds enkele malen een analyse.
Ook hier zeg ik wie wilt zien, opent de ogen.
Moenaert zat met "de lijn" en de nieuwe stelplaats bijna in het Lappersfortbos. Bijna...want ware het niet van de bezetting 2001-2002, of we hoorden nu al de bosuil niet meer in het bos krijsen. Toen Van Mechelen ook de centen niet op de tafel wou leggen, was het voor vos Moenaert duidelijk dat hij dit "kippetje" op een andere manier diende te verschalken. En Moenaert kent in Bruggen z'n gelijke niet als het op lobby'ing en netwerken aankomt. Allé, die netwerken van de macht, "stadsguerrilla’s " zoals Moenaert ons graag noemt, kunnen een nog ietsje meer en dit alleen door het feit dat wij samen en open op de Vrije Burgers van Brugge rekenen. Maar goed Moenaert vond dus een andere manier om z’n plan toch door te voeren. Een plan dat zowel op de goedkeuring van Van den Bilcke als op het mee knikken Van Nieuwkerke kan rekenen. Een plan met die ene naam, de Zuidelijke Ontsluiting en Lappersfortbos een nieuwe ambachtelijke - en industriezone. De poort openen, zo noemen die heren dat; de poorten openen naar het mekka dat Brugge heet. Het honingzoet te koop stellen van de graalstad Brugge. En liefst op zo’n wansmakelijk mogelijke manier. Enfin, als je de Brugse politici bij elkaar gooit – toch het huidig zooitje – en je schud goed dan is het al bier en kots dat je ruikt; smaak hebben die heren dus niet. Goed, al goed jullie zijn daar niet echt in geïnteresseerd, jullie willen weten hoe de vos in samenspraak met de industrie speelde. Bombardier, om een naam te noemen, nam een stuk uit de plannen van de technische werkgroep GGF, en kon dan via bemiddeling dit bij Van de Bilcke brengen. Bemiddeling van een ‘ambitieuze stadsontwikkelaar” in spe. Althans hij ziet zich zelf zo. Van de Bilcke was maar al te bereid om hier schouderklopjes uit te delen en te refereren aan het begin van zijn carrière. Soit, Moenaert en Van de Bilcke zien elkaar, officieel voor elke gemeenteraadszitting, officieus op plaatsen waar ook wij soms vertoeven. Nu, en dat weten oude mede – en tegenstanders van de Lastigen – danke R, J, VH, e.a –we weten dat Moenaert een politicus is puur sang, puur sang maar zonder visie. Visie in de Brugse politiek olala.
Tot daar, wat ik zeggen wou is het volgende Moenaert belooft Bombardier een tweevaksbaan als zij op hun beurt een deel van hun terreinen beschikbaar houden voor de lijn. Beiden hebben wat ze willen en zetten de Vaartdijk te kakken. Moenaert glundert, en Bombardier is voor jaren gerust wat betreft vergunningen allerhande. Ik wil jullie hier ook wijzen op kleine details, ook de vakbonden zijn tevree … want hoe je het ook draait of keert, die worden alleen maar rijk op de rug van natuur, onzinnig industrialisatie, nationaal-socialistische gevoelens, en ook de rug van slapende consumenten. Ook zij zijn vragende partij voor ontsluiting en industrieterrein. Ten huize van Landuyt ontstaat er nu reeds een belangenconflict en dit omdat vader Renaat z’n belofte niet hield tegenover z’n kinderen. “Papa redt het bos”.
Een prachtig verhaal, die misschien gestaafd kan worden met de ledenlijsten uit het boek van Jan Puype.
En nu… krijgt het bosviooltje steeds opnieuw te horen; de bomen klagen over het vele blablablaat van GGF en de weinig wol.
Bosviooltje trekt te rade, babbelde hier en luisterde daar, zoekt, vraagt, polste en besloot: Brugge is toe aan een NIEUWE PARTIJ. Ja, een partij van en met Vrije Geesten van Brugge. De partij van de LEGE ZETELS.
Dit is alvast de opening van de eerste tegenzet in het machtswellustig spel van Moenaert en de zijnen. De zijnen waar ook nu Brauwers en al wat zich nu nog schaamteloos Groen! noemt, onder thuis horen.

Beste, en dit is een aankondiging en oproep,
beste medestrijder, compagnon, LEF-fer, anarchist al dan niet teder, natuurvriend – of –in, Brugse Vrije Burger, Vrijen in geest en willen, sympathisant van het bos en ex-bezetter,
reageer geef een teken op het nieuwe mailadres van bosviooltje en gelijken, ik roep jullie ten gepaste tijde samen.
Op weg naar 2006, de LEGE ZETELS


Zoen,
de_lege_zetels@yahoo.ie
Bosviooltje

achtergrond bij de nieuwe ontwikkelingen
by het_bosviooltje Sunday, Jan. 30, 2005 at 5:39 PM
de_lege_zetels@yahoo.ie

http://wvl.indymedia.org/news/2005/01/4117.php

Via deze link komen jullie bij artikel bosviooltje met achtergrond Een verhaal, Vaartdijk, Moenaert en een nieuwe partij