arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush niet welkom: hoe en waar?
by mara Wednesday, Jan. 26, 2005 at 4:03 PM

President Bush bezoekt België op 21 en 22 februari. Na zijn herverkiezing en inauguratiefeest, plant hij een tour in Europa.

Bush niet welkom: ho...
bushwanted2001.jpg, image/jpeg, 500x375

President Bush bezoekt België op 21 en 22 februari. Na zijn herverkiezing en inauguratiefeest, plant hij een tour in Europa. Zijn bezoek staat vooral in het teken van Frankrijk en Duitsland. Hij wil de leiders van de 'coalition of the not-willing' ontmoeten om de plooien glad te strijken. Maar ook België, hoofdkwartier van de NAVO en de Europese instellingen, staat op de agenda. Zoals ook vier jaar geleden, slaan de vredesbeweging, mensenrechtenorganisaties en de milieubeweging de handen in elkaar om Bush duidelijk te maken dat hij niet welkom is.


Wat staat er te gebeuren?
Op maandagavond 21 februari is er een actie aan de VS ambassade gepland (Regentlaan 27, metro kunst-wet), tussen 17:30 en 19:00. Greenpeace zorgt voor een brandweerwagen die dienst kan doen als podium voor sprekers en zangers. Rond 18:00 wordt er een moment van stilte ingezet door een sirene.

Op dinsdag 22 februari willen de organisatoren de actie concentreren rond de Europese Unie. Die dag bezoekt Bush waarschijnlijk de Europese instellingen. Voorlopig kent de actie nog geen startuur. Pas de laatste week zal dat duidelijk worden.. Er wordt verzameld op het Luxemburgplein om vervolgens naar het Schumannplein te trekken. De bedoeling is om “zichtbaar te zijn” voor de pers en voor Bush,. Mensen die gekke ideeën hebben hieromtrent (attributen, auto's, camions) worden gevraagd om de organisatoren te verwittigen (ivm toelating politie).

Daarnaast circuleren er allerlei oproepen voor acties in verschillende steden.

Alle oproepen worden verzameld door “Voor Moeder Aarde op de website www.bushwanted.org