arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fallujah
by Justme Saturday, Jan. 22, 2005 at 2:19 PM

Belgisch profitariaat

Fallujah...
scarforweb.jpg, image/jpeg, 420x174

De Amerikaanse elitetroepen, de Special Operation Forces , worden uitgerust met het nieuwste wapen van FN: de SCAR. Na een jaar testen van wapens van verschillende fabrikanten, hebben zij gekozen voor het Belgische wapen. De Special Forces en de mariniers verkozen uiteindelijk de SCAR boven de Amerikaanse XM8.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=GS8BSLQS

Dit wapen kan ondermeer op het slagveld gerecupereerde laders van ak-47's 'gebruiken'.

http://world.guns.ru/assault/as70-e.htm

Niet reageren is reeds een vorm van deelname
by Inge Van de Merlen Sunday, Jan. 23, 2005 at 2:18 PM
Inge.Van.de.Merlen@telenet.be

Dus wanneer nu één van mijn Amerikaanse of Irakese vrienden, waaronder hulpverleners, journalisten, artsen, slachtoffers,… door de bezettingstroepen vermoord wordt, is de kans zeer reëel dat dit met een wapen van Belgische makelij gebeurt.

Toen ik onlangs in Amman (Jordanië) was tijdens een vredesmissie, georganiseerd door Global Exchange en Code Pink, waren er verschillende Amerikanen aanwezig die zich tegenover de leden van de Irakese delegatie diep schaamden over de oorlogswaanzin die door de VS-regering in Irak gelanceerd werd. Wanneer ik dan zegde uit België te komen, kon ik dadelijk op veel sympathie rekenen, omdat destijds de Belgische regering zich tegen de invasie uitgesproken had. Telkens moest ik hen uitleggen, dat het Amerikaans oorlogsmateriaal wél langs de haven van Antwerpen passeerde, om hen de hypocriete houding van de Belgische regering duidelijk te maken.

Dit werd eerder deze week reeds aangeduid door Etienne Heyndrickx in zijn bondige bijdrage “Bush en zijn voorgangers” (http://archive.indymedia.be/news/2005/01/92208.php). Het is nu echt wel hoogste tijd dat de mensen van over de hele wereld de handen in elkaar slaan om het misdadig gedrocht, de kapitalistische elite, te counteren. Op alle mogelijke manieren tracht dit monster de wereldbevolking te verdelen, om zijn heerschappij te kunnen voortzetten. We zijn verdorie met meer dan 6 miljard! Dan moeten we toch wel iets kunnen doen.

“Ja maar, wat kunnen we daar tegen beginnen?”, hoor ik dan. Dahr Jamail (http://www.dahrjamailiraq.com), één van mijn Amerikaanse vrienden, die momenteel in Irak zijn leven riskeert als onafhankelijk journalist, zegde me in een interview (http://www.ptb.be/international/article.phtml?section=A2AAAB&object_id=25787)
dat ik met hem had in Amman: “(…) alle financiële en medische hulp via ngo’s (is) welkom. Het is belangrijk dat de weinige ngo's die nog in Irak aanwezig zijn, er ook actief blijven. Maar je kan de Irakezen bijna even direct helpen door het VS-imperium niet te steunen. Zo kan je de producten uit de VS boycotten en, wat wellicht nog belangrijker is, manieren zoeken om de eigen regering te dwingen een krachtig en duidelijk standpunt in te nemen tegen de VS-politiek in Irak.”

De rijkdom van onze Moeder Aarde volstaat om elk individu in zijn basisbehoeften te voorzien. De technologieën om dit te verwezenlijken zijn aanwezig. Enkel een hebzuchtige en machtsgeile elite houdt ons tegen om dit waar te maken. Maar ieder van ons moet dan wel bereid zijn om de artificiële grenzen die ons gevangen houden te overschrijden en zijn bloedverwantschap met het gehele menselijke ras en zijn zielsverwantschap met al het leven op aarde erkennen.

Oprechte vredesgroeten,

Inge