arch/ive/ief (2000 - 2005)

Turn your back on Bush
by UCOS vzw Wednesday, Jan. 19, 2005 at 5:19 PM
ucos@vub.ac.be 02/629.23.05 Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Donderdag 20-01-05 omstreeks 20u @ trappen Beursgebouw Bxl: TURN YOUR BACK ON BUSH - actie ivm inhuldiging Bush

Turn your back on Bu...
back.gif, image/gif, 277x305

Donderdag, 20 januari, rond 20u30 onze tijd zal President Bush in Washington bezig zijn met een ereritje alvorens als president van de Verenigde Staten benoemd te worden voor de volgende 4 jaar. Duizenden Amerikanen hebben afgesproken om op een originele en eenvoudige manier hun afkeuring van Bush te tonen: ze staan langs het traject dat door Bush afgelgd wordt. Op het moment dat hij hen passeert keren ze hem de rug toe. De actie heet “Turn Your Back On Bush”.

In overleg met de Amerikaanse organisatoren van deze actie houden wij hier gelijktijdig een gelijksoortige actie, uit solidariteit.

Doe met ons Mee! Keer samen met ons en duizenden Amerikanen Bush de rug toe!
Afspraak om 20u aan de trappen van het Beursgebouw.

Meer over de actie in de V.S.: http://www.turnyourbackonbush.org

Een organisatie van UCOS (Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) vzw ism VREDE vzw. Wij willen onze solidariteit betonen met de Amerikaanse burgers die bezorgd zijn om het neo-conservatieve beleid van de Bush-administratie. UCOS vzw en VREDE vzw verwerpen de strategie van deze administratie om vrede en democratie te verspreiden door middel van gewelddadige, agressieve interventies. We voelen ons hierin gesteund door de recente bevindingen van het World Watch Institute: “Vrede kan niet militair afgedwongen worden. Een serie van andere factoren veel is bepalender in het creëren van een vredig klimaat. Veiligheid, aldus het Worldwatch Institute, moet opnieuw gedefinieerd worden in termen van gelijkheid, milieu, toegang tot hulpbronnen, ontwikkeling en mensenrechten.”(bron: De Morgen, 13-01-05).

Geen vrede zonder ontwikkeling, geen ontwikkeling zonder vrede!

eerste foto's TYBOBBrussels
by global Friday, Jan. 21, 2005 at 4:42 PM
ucos@vub.ac.be

De eerste foto's staan op de site

http://www.beam.to/aoc-vub

en nog TYBOBBrussels foto's
by global Friday, Jan. 21, 2005 at 5:28 PM

http://www.ucos.be/gallerij.html