arch/ive/ief (2000 - 2005)

DHL Aviation / Personeel keurt akkoord over werkzekerheid goed
by ACV-ABVV-ACLVB (posted by raf) Tuesday, Jan. 04, 2005 at 6:03 PM
raf@indymedia.be 0476954290

CAO WERKZEKERHEID IN DE MAAK - Na drie personeelsvergaderingen vanaf 31 december vorig jaar gaf het personeel van DHL dinsdagmiddag 4 januari definitief groen licht aan haar delegees om in de loop van januari een CAO werkzekerheid af te sluiten.

En dit op basis van de krachtlijnen die op 30 december werden vastgelegd in het besluit van het verzoeningsbureau onder leiding van sociaal bemiddelaar Bernard Leemans. Deze verzoeningsvergadering van de paritaire comités van arbeiders en bedienden van de logistieke sector kwam er na een staking van meer dan een week van het personeel om jobbehoud van de multinational DHL af te dwingen.

De eis voor werkzekerheid kwam zeer sterk naar voor nadat op 20 oktober vorig jaar de onderhandelingen met de federale regering over de uitbreiding van DHL in Zaventem definitief mislukten. Daarna besliste het koerierbedrijf om haar Europees operationeel centrum naar Leipzig over te brengen.

De werkzekerheid neemt volgende vormen aan.

Verhuis naar Leipzig
- Abslute werkzekerheid tot 1 april 2008 in het kader van de geplande verhuis van het Europees centrum naar Leipzig
- Dus niet alleen geen collectief, maar ook geen meervoudig, zelfs geen individueel ontslag in dit verband
- Ondertussen wordt er overlegd om ontslagen na 1 april 2008 maximaal te vermijden. Vanaf 1 september 2007 gebeurt dit in het kader van de dan op te starten procedure van de Wet Renault.

Behoud van de bestaande activiteiten
- Absolute werkzekerheid voor wat betreft het behoud van de bestaande operaties en vluchten. Wat wil zeggen dat er geen activiteiten of vluchten zullen verplaatst worden naar andere Europese luchthavens, al of niet in het kader van de later geplande verhuis naar Leipzig.

Rationalisering
- Andere rationaliseringen die tussentijds zouden worden voorzien zullen vooraf gemeld worden aan de ondernemingsraad
- Dergelijke eventuele rationalisering komt er zeker niet voor 1 juli 2005. Vanaf juli wordt dan maandelijks gerapporteerd in de ondernemingsraad.
- Indien een dergelijke rationalisering jobverlies – zelfs een individueel ontslag - zou inhouden wordt in de ondernemingsraad overlegd met de bedoeling ontslagen uit te sluiten.
- Indien dit overleg niet tot een overeenkomst leidt wordt het dossier overgemaakt aan het verzoeningsbureau van de paritaire comités.

Het vakbondsfront ACV-ABVV-ACLVB