arch/ive/ief (2000 - 2005)

Aan de Kempenaars
by Acting Open Minds Tuesday, Dec. 28, 2004 at 7:35 PM
aom@respecttheplanet.com

Bush komt naar België. Hoe zal de Kempen reageren?

Aan mensen van de provincie Antwerpen

Op dinsdag 22 februari brengt George W. Bush een bezoek aan Brussel. Verschillende vredes-, milieu- en mensenrechtengroepen kondigen aan dat ze geweldloze protestmanifestaties zullen organiseren tegen het beleid van de Amerikaanse president. Op vele vlakken vormt het VS-beleid de grootste bedreiging voor de mensheid.

Er worden protestacties gepland op maandag 21 februari om 17u00 voor de Amerikaanse ambassade te Brussel. Tijdens het bezoek, op dinsdag 22 februari worden kleurrijke protesten aangekondigd te Brussel. Plaats en uur zullen later worden bekendgemaakt. (Bron: http://www.bushwanted.org)

En in Geel…

Wij, de jongeren van Acting Open Minds, vinden dat we dit bezoek nier zomaar voorbij kunnen laten gaan. Op maandagnamiddag zullen we lokaal een scholieren- en studentenstaking laten doorgaan. Om 15u zullen we de stakende bende de trein naar Brussel nemen.

Wat kan jij of jouw organisatie doen?

Maar we vinden dat we hier niet alleen in moeten staan. We hopen dat er ook zo’n stakingen of andere actie-ideeën zullen doorgaan in Mol, Herentals, Lier, Turnhout en andere plaatsten waar middelbare en hogere scholen zijn in de Kempen. En daarvoor zoeken we mensen die zoiets op zich/hun willen nemen. Je kan bijvoorbeeld een comité Stop Bush lokaal oprichten. Of als je niet goed weet hoe of wat, kan je eens op onze vergadering komen luisteren. Zo kunnen we op elkaar afstemmen en wordt de actie in de Kempen des te grootser.

Want daar draait het volgens ons om. Een van de verschrikkelijkste mensen van de wereld komt naar België, die dag kunnen we niet normaal laten voorbij gaan.

Onze eerst volgende vergadering is maandag 3 januari in jeugdhuis de Bogaard (Diestseweg 135, 2440 Geel). Als je niet kan komen, maar wel op de hoogte wil blijven kan je ons contacteren op:
Acting Open Minds (AOM)
Diestseweg 135
2440 Geel
aom@respecttheplanet.com

Bush Go Home
by Stefan Roumen Wednesday, Dec. 29, 2004 at 8:47 PM
stefan.roumen@pandora.be



Beste jongeren van AOM,

Met stijgende aandacht en positieve verbazing volg ik sinds een paar dagen jullie initiatief. Als lid van de progressieve volksbeweging St@ Op vind ik dat ook onze organisatie schouder aan schouder met jullie moet betogen en actie voeren tijdens het bezoek van Bush aan België.

Het is ongehoord en onwenselijk dat een leugenaar (Irak heeft massavernietigingswapens) en een massamoordenaar (al meer dan 100.000 doden in Irak sinds het begin van de problemen aldaar)naar ons land komt. Het is onze burgerplicht om de democratie te vrijwaren en alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat België de banden met de USA niet nog nauwer gaat aanhalen. Het resultaat van die banden met Bush en zijn lakeien is immers repressie tegen onze eigen mensen: denk aan de veroordeling van de Trainstoppers, die op vreedzame wijze getracht hebben oorlogsmisdaden te voorkomen door een trein met militair materieel (bedoeld voor Irak) te stoppen.

Laten wij dus - alleszins met het objectief van dit 'presidentieel bezoek' voor ogen - de handen in elkaar slaan en gezamenlijk oproepen en mobiliseren voor een heuse massabetoging. Indien de vakbonden (ze waren met 50.000 bij de laatste betoging in Brussel) zich aan onze kant zouden willen scharen, kunnen ook zij deze gelegenheid ten baat nemen om te tonen dat zij nog waarachtige voorstanders zijn van een sociaal beleid en een anti-imperialistische politiek.

Groeten uit de Maaskant,

Stefan.