arch/ive/ief (2000 - 2005)

Personeel Van Hool staakt en betoogt dinsdag
by christophe callewaert Monday, Dec. 20, 2004 at 2:45 PM

Bij autobussen- en vrachtwagenbouwer Van Hool wordt dinsdag niet gewerkt. De vakbonden staken voor een goed interprofessioneel en roepen hun leden op om massaal aanwezig te zijn op de syndicale betoging in Brussel.

Het stoort de vakbonden bij Van Hool dat de directie van de firma altijd voorop loopt als het er om gaat de werknemersrechten af te bouwen. ,,De directie van de firma Van Hool is er altijd als de eerste bij om de arrogante taal van de werkgeversorganisaties te ondersteunen. Brugpensioen, loonkosten, flexibiliteit zijn items die aan bod komen en daartegen gaat Van Hool in. Het zit de werknemers bijzonder hoog dat dit gebeurt door een onderneming waar vrijwel altijd goede financiële resultaten worden neergezet", aldus de vakbonden.

In een bedrijfspamflet stellen de vakbonden dat langer en flexibeler werken een onredelijke eis is nu de winsten bij Van Hool voor de tweede keer op rij enorme proporties aannemen. De vakbonden vinden ook dat het personeel al flexibel genoeg is. Ook de cadeautjes die kaderleden en aandeelhouders aan zichzelf uitdelen, zijn een doorn in het oog van de vakbonden.