arch/ive/ief (2000 - 2005)

samenvatting van mijn reacties (AOM forum)
by TVDS Saturday, Dec. 18, 2004 at 1:33 PM
emrenst@hotmail.com

samenvatting van mijn reacties op het AOM forum, (neem mee deel aan de discussies zou k zeggen)

Ik denk dat men met media meer kan bereiken dan met politiek. Het is namelijk zo, dat in deze dagen het politieke landschap vooral door de pers bepaald wordt. Overal ter wereld rukt extreem rechts op, dit met de hulp van televisie en kranten. Door een constant gevoel van angst en dreiging ontstaan er stilaan dictaturen, ja en de vraag is ook of politici nog wel meer macht hebben dan rijke industriëlen. Het is nu al moeilijk om ‘zuiver’ te blijven en ik vrees dat de beerput van de politiek mensen heel snel minder ‘actief’ zal maken. Om als politieker succes te hebben moet je ook kunnen slijmen, je moet ál de mensen, of toch veel mensen, kunnen bereiken want ja, met maar 1 bevolkingsgroep, die dan nog wel in de minderheid is, kom je er niet. Er is geen enkel excuus om het niet te proberen en als er dan al eentje is, dan is het misschien het feit dat men beter eerst nadenkt over de oogst voor dat men zaait, maar er zijn wel genoeg aanwijzingen dat het een hopeloze zaak zal worden. anarchisme, communisme, kapitalisme,.. ja, ga zo maar door, we kiezen er eentje uit en noemen het goed of slecht, maar wanneer gaat men nu eens eindelijk snappen dat elke politieke stroming goed of slecht toegepast kán worden! en dat de ene mens nood heeft aan een communistische wereld, terwijl de andere dan weer wil zijn anarchisme toepassen,.. wat links moet leren is, dat het nu niet gaat om hun communisme of anarchisme, het gaat gewoon om het stoppen van de slechte vooruitgang. zolang de wereld in de handen is van decadente mensen die de wereld naar de kloten helpen, zou elke linkse beter even 'zwijgen' over zijn 'idealen' en gewoon beter eerst leren samenwerken met andere linksen die dan weer andere ideetjes hebben. idealisten zijn we allemaal wel, we moeten gewoon altijd eerst nog een groepje vinden waar we kunnen bijhoren. maar denk nu eens na? welk groepje is het meest verdeeld? links heeft godverdomme minder succes dan rechts omdat ze niet goed samenwerken! als alle linkse groepjes ter wereld 1 front vormen, dan zal de wereld heel snel beginnen veranderen. links is niet in de minderheid, links wordt slechts verkeerd begrepen dankzij al die verschillende extremisten, want ja, die zijn er bij links ook. feit is wel dat deze extremisten het meestal goed bedoelen, en die rechtse niet. 'onder de brave burgers' zitten hopen mensen die links zijn, maar die zijn daarom niet altijd politiek actief. de meeste mensen staan achter veel standpunten van links, maar zien linkse groepen spijtig genoeg als een zootje ongeregeld dat steeds relletjes of problemen moeten kunnen veroorzaken.

Werkgroep AOM: Acting Open Minds
De werkgroep is door een aantal jongeren in het leven geroepen, en vindt haar oorsprong in de globaliseringsbeweging.
Ze vergaderen regelmatig om van gedachten te wisselen over de maatschappelijke thema’s van vandaag: noord- zuid relaties,
dierenrechten, milieu, individualisering, verrechtsing, … .
Deze werkgroep staat open voor iedereen.

Voor meer info:
- Maarten Frederickx
fre_maarten@globalwarmingsucks.com
- Maarten Cools
maarten@meatismurder.net
- Griet Maes
griet@pollutionstinks.net

waar?
by dries Monday, Dec. 20, 2004 at 9:06 AM

waar kan ik dat forum vinden ?

AOM-forum
by Rob Monday, Dec. 20, 2004 at 12:34 PM
robswolfs@hotmail.com

Hallo, dries

AOM is bezig met het opstarten van zijn eigen website, waar na verloop van tijd een forum kan komen. Voorlopig behelpen we ons met het forum op de site van JH de bogaard (http://www.bogaard.be, doorklikken naar forum, doorklikken aom). Dit wordt echter niet echt veel gebruikt, en we communiceren vooral via Yahoo-groep. Als je je voor deze jahoogroep wil inschrijven, en dus bijgevolg info, discussie etc over aom wil aankrijgen, stuur je best een mailtje naar :

aom_geel-subscribe@yahoogroups.com

groetjes

Rob