arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zot Sinterklaasverhaal
by Jan Van Buggenhout Monday, Dec. 06, 2004 at 2:33 PM
f.van.buggenhout@skynet.be

Sinterklaas zit in de psychiatrie en Zwarte Piet in het gesloten repatriëringscentrum van Steenokkerzeel. Vandaar dat op 6 december geen kind iets heeft gekregen.

Groot was deze ochtend 6 december 2004 de ontgoocheling van menig Vlaams kind toen in de schoenen en mandjes niets werd gevonden van lekkers. Wat was er gebeurd? Toen gisteren in Oostende ginds de stoomboot uit Spanje weer aankwam, zag de politie aan de reling een zwarte knecht met grote baret en pofbroek staan lachen en hen toeroepen. Dat was verdacht. Prompt werd de Afrikaan om zijn papieren gevraagd, welke hij niet bleek te hebben. Geen geldig paspoort, geen geldig visum en totaal onbekend op de Dienst Vreemdelingenzaken. Dubbel verdacht was hij toen gesignaleerd werd dat hij een volle zak op de rug droeg. Gestolen goed misschien? Bovendien vond men het ook bezwarend dat hij in zijn rechterhand een roe hield, waardoor de man werd opgepakt voor verboden wapendracht. Hij werd dan ook uit veiligheidsoverwegingen prompt in mekaar geknuppeld en met handboeien aan naar het gesloten repatriëringcentrum 127 bis te Steenokkerzeel overgebracht. Op het dek werd ook een op en neer huppelende schimmel aangetroffen die overhandigd werd aan Michel Van Den Bosch van Gaia. Misschien is hier zelfs sprake van verregaande dierenmishandeling. Want geef toe witte paarden hoeven zich niet te bevinden op een scheepsdek. De kapitein van de stoomboot werd tevens voorgeleid op verdenking van mensensmokkel.
Later op de dag werd op de voordeur van het gesloten repatriëringcentrum in Steenokkerzeel aangeklopt. Eerst zacht, dan hard. De portier aan het loket deed open en voor hem stond een stokoude man met lange witte baard en gekleed in dito tabberd. Voor de rest zag hij er nog zeer kwiek uit voor zijn leeftijd. Hij beweerde van Turkse komaf te zijn en stelde zich voor als Sinterklaas. Hij zei dat hij zwarte Piet kwam halen. De portier zei nog “Dat zal wel, een kapoentje ja, dat zijt gij”. Nog geen vijf minuten later stopte een ambulance en twee mannen met een witte jas namen de oude van dage mee. De goed heilig man vertoeft nu op de gesloten afdeling van de psychiatrie in het Stuyvenberggasthuis. Bezoek niet toegestaan wegens platgespoten.
Deze namiddag nog heeft het Vlaams Belang bij monde van Filip De Winter nog een verklaring aan de pers verspreid. Daarin betoogt het Vlaams Belang dat het maar moet uit zijn met vreemde Afrikaanse en Turkse kindervrienden. Godweet wat die allemaal met ons Vlaams kroost van zinnens zijn. Alleen nog Vlaamse volkseigen weldoeners zijn hier welkom. Minister van binnenlandse zaken De Wael was niet bereikbaar voor commentaar.
Uiteraard allemaal niet echt gebeurd, voor wie dat nog niet doorhad. Maar denk nog maar eens terug aan dit verhaal als je weer eens hoort van jacht op mensen zonder papieren. Ook wel eens verkeerdelijk “illegalen” genoemd. God jongens, waarmee zijn we in Vlaanderen bezig!