arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kraken
by felix Thursday, Dec. 02, 2004 at 4:44 PM

krakers in de 7de dag (vrt)

hallo iedereen

Ik werk voor de 7de dag en zondag doen we 1 item over de krakersactie in de Brugse Poort in gent. Aangezien het moeilijk is om krakers te lokaliseren, wend ik mij tot deze site. We organiseren het debat met het stadsbestuur. Natuurlijk willen wij ons niet bezondigen aan eenzijdige berichtgeving. Daarom lanceer ik een oproep aan alle krakers die dit lezen. Kom je mening nu zondag geven. Je moet er niet persoonlijk bij geweest zijn in Gent, maar indien je hun standpunt wil komen verdedigen zoudden we dat heel erg apprecieren... (als je onherkenbaar wil blijven, kan dit (bivakmutsen of andere attributen kunnen...)

bij voorbaat dank

felix
0497/644081
of redactie: 02/741 57 13

kraken
by felix Thursday, Dec. 02, 2004 at 5:02 PM

en als je niet kan bellen, kan je me altijd mailen...
fdclerck@hotmail.com

oh ja
by manu Thursday, Dec. 02, 2004 at 5:40 PM

oh ja we gaan zeker in het zwart gekleed en met een bivakmuts gaan poseren, wil je er misschien nog een molotov bij?

actie
by ar Thursday, Dec. 02, 2004 at 6:08 PM

zegt duizend maal meer dan woorden...

we hebben genoeg van die pers, de zgn. 'vierde macht': alleen dankzij de eerste tweede derde macht!
dat hebben ze nu al jaren bewezen


geen vertrouwen
by r Thursday, Dec. 02, 2004 at 6:19 PM

dat er geen vertrouwen is in de pers is wel duidelijk.
en ik denk terecht.
het medium speelt trouwens steeds in het voordeel van de politici, rijken en machthebbers: mediagetraind, vlotte bek, hogere opleiding etc.
wat ga je daar vertellen als arbeider, niet-intellectueel etc.?

dat de journalisten hun werk doen, en de leugens blootleggen: de leugen van de 'sociale mix', van het 'park' dat er zou komen, etc.
en de waarheid vertellen:
over de groeiende armoede
over de groeiende repressie
over die tientallen stadsprojecten die miljarden kosten en nooit de gewone mens ten goede komen
etc
en
over de onmacht van de politici om binnen de kaders van het bestaande systeem ook maar iets wezenlijk te veranderen!

en dat de heren en dames journalisten eens verder durven kijken dan dit systeem...!!

viva l'anarchia!

zie
by paste Thursday, Dec. 02, 2004 at 6:29 PM

http://ovl.indymedia.org/news/2004/12/3843.php

voor al een beetje tegengas, mijnheer Felix

kraken
by felix Friday, Dec. 03, 2004 at 10:10 AM

blijkbaar genoeg mondige mensen aanwezig.. Waarom het niet komen uitleggen op de 7de Dag. We willen er een goed gesprek van maken, dus moet er iemand bij zijn die de mening van de krakers belichaamd. Indien we niemand vinden, komt er geen gesprek...

zeg felix
by Guido Friday, Dec. 03, 2004 at 1:15 PM

als je echt krakers in de uitzending wil, dan doe je je bst en ga je ze ozoeken ipv soort van advertentie te zetten.

Zondag: "ja, we hebben de krakers uitgenodigd maar ze gingen er niet op in."

misschien weet je nog die Terzake uitzending over vorige ontruiming en siegfried bracke(ik maakte het vlaams blok groot op de vrt) dan die na de uitzending nog een smerige opmerking maakt.


btw, vraag eens aan beke zondag waarom hij extreem rechts gespuis laat paraderen in gent, een rechtbank oordeelde dat verschillende vzw's vh blok racistisc mede het blok zelf en da aanzetten to discrimati niet kan. toch geeft beke deze fasco's het recht om te paraderen door de straten van gent.

Oh, werkt dat zo bij de 7e dag?
by Brian Friday, Dec. 03, 2004 at 4:46 PM

Lees ik dat nu goed?
"Ik werk voor de 7de dag en zondag doen we 1 item over de krakersactie in de Brugse Poort in gent. Aangezien het moeilijk is om krakers te lokaliseren, wend ik mij tot deze site." Bedoel je nu dat je niet in staat bent de Brugse Poort te "localiseren"? Of dat je niet weet in welk huis ze zitten? Kijk misschien naar de beelden die uw collega's namen om het juiste huis te herkennen. Met een beetje chance komt het huisnummer in beeld. Als je die collega's weet te "localiseren" vraag hen dan misschien gelijk de weg naar de Brugse poort, en ga er op af. Als je niet met die mensen wilt of durft gaan praten doe dan ook niet net alsof. Dit heeft met journalistiek niets meer te maken. Ik zal alvast de zevende dag in het vervolg met andere ogen (of misschien wel niet meer) bekijken.

objectieve journalistiek
by Koekie Friday, Dec. 03, 2004 at 5:53 PM

Beste Felix, u zit dat het vertrouwen in objectieve jouranlisiek weg is. Ik smeek u, geef ons ongelijk en laat recht zegevieren!!!

probeer de lappersforters eens, die willen soms wel met de pers praten
by jow Friday, Dec. 03, 2004 at 8:49 PM

de lappersfronters zijn niet zo persschuw, die kunnen de standpunten van de krakers wel verdedigen, ze kennen de mensen, kennen de problematiek en zijn de pers gewend van in het lappersfort.

je kan ze vinden via het groene gordel front.

maar de meeste krakers willen niet te veel in de media komen omdat ze dikwijls in de media enkel van hun minder goede kanten getoond worden, waarin ze wel gelijk hebben. De berichtgeving over krakersacties is meestal negatief met relletjes, geweldadige ontruimingen en ongelukken. Nooit met een positief bericht.

ik ben zelf geen kraker, maar geef de posters volledig gelijk als ze de media wantrouwen.

krakers met computer en internet ... de toekomst
by toeternitoe Sunday, Dec. 05, 2004 at 1:29 PM
303.11@netbel.be

Hmmmmm, Felix liefste, hebt ge der al ne keer aan gedacht dat krakers geen comp en web hebben? Vaak is er zelfs geen EGW, of toch ni volledig. Ik denk dat ge nogal een luxueus beeld hebt over krakers. Neem de kranten van de laatste weken, daarin staan de adressen van nieuwe panden. Aangezien ze niet onbekend zijn vraag ik me af waarom u niet tot hun melden via het web bereik je hen echt niet. Behalve als er een paar linkse comp.-freaks ze willen gaan verwittigen,.... Dat gaat wel allemaal effe duren zenne.

kraken
by felix Monday, Dec. 06, 2004 at 11:13 AM

Jammer dat het niet gelukt is om iemand naar de studio te krijgen. Veel krakers gesproken, maar weinig mensen die de barricade openlijk wilden steunen. De mensen die de actie wel steunden, wilden dan niet naar de studio komen...
Ik heb het geprobeerd...

Dank aan de mensen die mij te woord hebben gestaan...

hopelijk lukt het de volgende keer wel