arch/ive/ief (2000 - 2005)

Niet-Winkeldag in Louisiana
by Blue Lemur Saturday, Nov. 27, 2004 at 8:30 AM

De Associated Press heeft vandaag bericht dat in Lafayette in de VS-bondstaat Louisiana de drukste winkeldag van het jaar een 'sticky affair' bleek.

Blijkbaar gebruikten vandalen lijm om de deursloten van tientallen van de grootste winkels van Lafayette te verstoppen. Volgens getuigen werden honderdtallen winkelbezoekers dus gedwongen om in lange rijen te staan als 'Black Friday' voorbijvloog en winkelmanagers slotenmakers ontboden. Rijen vormden vóór Barnes & Noble, Old Navy en kleinere winkels van het winkelcentrum Mall of Acadiana en zijn omgeving terwijl slotenmakers de deuren boorden om de verstopte sloten te verwijderen, volgens Kevin Vizena, de hoofdslotenmaker van Pop-A-Lock in Lafayette.

'Het moet toch wel een vrij krachtige lijm zijn omdat hij alles binnen deze sloten heeft verknoeid,' zei Vizena. 'We moesten geweld gebruiken om de sloten te verwijderen.'

Vizena zei dat hij al aan zo'n dozijn sloten in winkels van de 'strip malls' in de omgeving van het winkelcentrum had gewerkt. 'We hebben nooit zo'n dag beleefd op die we zo bezig zijn geweest met problemen zoals deze.'

De plaatselijke politie zeiden dat ze nog geen verdachten hadden gearresteerd maar ze onderzochten het vandalisme als gevallen van mogelijk misdadig onheil of van misdadige bezitsbeschadiging, allebei wettelijk als misdrijf beschouwd.

http://portland.indymedia.org/en/2004/11/304554.shtml

Vandalen??
by Jako Saturday, Nov. 27, 2004 at 10:34 PM

Wat is de grootste vandalenstreek: winkelsloten dichtlijmen, of 'shop till you drop'?