arch/ive/ief (2000 - 2005)

Petitiecampagne tegen dotaties Blok enorm succes!
by Eric Goeman Friday, Nov. 26, 2004 at 5:58 PM

Petitie om partijdotaties van het Vlaams Belang te schrappen overweldigend succes

Petitiecampagne tege...
genoeg.jpg, image/jpeg, 351x500

De petitiecampagne http://www.vlaams-burgerinitatief.be is op weg om de grootste internetpetitie ooit in België te worden. Op amper vier dagen tijd tekenden reeds een recordaantal Belgen de oproep aan de democratische politici om de partijdotaties van het Vlaams Belang stop te zetten.

Op het moment dat het Vlaams Belang niet langer weet of het nu iemand of niemand vertegenwoordigt, telt de petitie reeds meer dan 32.000 stemmen. Elk uur komen er gemiddeld 500 nieuwe handtekeningen bij. U kan deze cijfers nakijken op http://www.petitie.antifa.net. De website http://www.vlaams-burgerinitiatief.be behoorde de voorbije dagen volgens BelStat tot de tien meest bezochte sites in België.

De petitie is daarmee nu reeds een groter succes dan die van het door het Vlaams Blok opgerichte ‘Comité tegen het vreemdelingenstemrecht’, dat begin dit jaar op vier weken tijd slechts 15.000 internetpetities ophaalde.

Het succes van de petitie overtreft de verwachtingen van de initiatiefnemers en wijst op de grote ongerustheid van vele burgers over het functioneren van de rechtsstaat, waarin een wegens racisme veroordeelde partij toch nog van overheidswege gesubsidieerd wordt. Als onafhankelijke steun aan de democratische politici onderschrijven steeds meer Belgen de visie dat het Vlaams Belang helemaal niet geïntegreerd is in de cultuur van de democratische rechtsstaat en daarom via politieke en juridische weg dringend moet worden geconfronteerd met het ontoelaatbare van zijn daden.

De petitie is een initiatief van Blokwatch (blokwatch.skynetblogs.be). Ze werd op zondag 21 november 2004 gelanceerd en blijft nog enkele weken lopen.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Mark Saey, woordvoerder Vlaams Burgerinitiatief, gsm 0498 52 01 24, e-mail mark.saey1@pandora.be.


Omdat een ander Vlaanderen mogelijk is,
Eric Goeman,
Viva La Democrazia!